Geleneksel Kabulbaba Güreşleri Hafta Sonu Yapıldı

12-05-2009 Kabulbaba köyünde her yıl yapılan ve bu sene 335. si tekrarlanan yağlı pehlivan güreşleri büyük bir ilgi ile gerçekleştirildi. İlçemizden ve

Geleneksel Kabulbaba Güreşleri Hafta Sonu Yapıldı

İlçemiz Kabulbaba köyünde her yıl yapılan ve bu sene 335. si tekrarlanan yağlı pehlivan güreşleri büyük bir ilgi ile gerçekleştirildi.

İlçemizden ve köylerimizden katılan güreş severlerin yanı sıra Bursa Millet Vekili Ali Koyuncu, Bursa (Eski) Millet Vekili Mehmet Küçükaşık, İlçe Kaymakamı Adem Saçan, Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan, İl Genel Meclisi ve İlçe Belediye meclis Üyeleri, Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Orman İşletmesi Müdür ve Şefi, Kabulbaba Güreş Ağası Fahri Hacıalioğlu ve Çalı Güreş Ağası İrfan Çakmak Katıldı.

Cazgırlığını Balıkesir’li Pala Mehmet’in yaptığı güreşlere ilçemizin yanı sıra Bursa, Balıkesir, İzmir, Çanakkale, Biga, Susurluk, İstanbul, Samsun, Ladik, Amasya, Karamürsel, Ankara, Bigadiç, İzmit, Manisa ve Erzurum’dan 325 pehlivan katıldı.

Çok Çekişmeli geçen güreşlerde dereceye giren güreşçilerimize Bursa Millet Vekili Ali Koyuncu, Bursa (Eski) Millet Vekili Mehmet Küçükaşık, İlçe Kaymakamı Adem Saçan, Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan ve protokolde yer alan kurum ve kuruluş temsilcileri ödüllerini takdim etti.