Geri Dön

Geçmiş Zaman Olur Ki okuyucu ile buluştu

11-01-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan Belediye Meclis Üyesi Engin Sökmen’in 64 yıldır yaşadığı Mustafakemalpaşa’yı anlattığı “Geçmiş Zaman Olur Ki” isimli kitabı

Geçmiş Zaman Olur Ki okuyucu ile buluştu

11-01-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan Belediye Meclis Üyesi Engin Sökmen’in 64 yıldır yaşadığı Mustafakemalpaşa’yı anlattığı “Geçmiş Zaman Olur Ki” isimli kitabı

     Mustafakemalpaşa Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan Belediye Meclis Üyesi Engin Sökmen’in 64 yıldır yaşadığı Mustafakemalpaşa’yı anlattığı “Geçmiş Zaman Olur Ki” isimli kitabı düzenlenen bir programla tanıtıldı.  
     Öğretmenevi’nde yapılan kitap tanıtım etkinliğine; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı ve Mustafa Eren, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte kitabın yazarı Engin Sökmen’in aile üyeleri katıldı.
     Mustafakemalpaşa Belediyesi ve BİLSEM Müdür Yardımcısı Halit Ersöz’ün katkılarıyla okuyucuyla buluşan kitapta, 1974 yılından beri aralıklarla gazete için kaleme aldığı hatıralarını anlatan Engin Sökmen’in dolu dolu bir hayat yaşadığına dikkat çeken Başkan Sadi Kurtulan, hatıraların geçmişten geleceğe taşınmasının ise önemli bir değere sahip olduğunu söyledi.
  Sökmen’in yaşamından damıtarak kitaplaştırdığı anılarının, böyle çalışmalar yapmak isteyenler için teşvik edici olduğunu kaydeden Başkan Kurtulan; “Sevgiyi önceleyen, taze bir şevk ve ciddi bir şekilde yola çıkarak birikimlerini paylaşmak isteyen herkese Belediye olarak gerekli katkıyı vermeye hazırız. Mustafakemalpaşa’nın yerel kültürünü her yönüyle anlatan kitaplar yayınlayarak geleceğin kütüphanelerini kurmak amacındayız. Gelecek bilincine sımsıkı sarılmamızın yolu geçmişimizi diri tutmaktan geçiyor. Bunun aracı ise yaşanmışlıklara tanıklık edenlerin hatıraları. Baki’nin dediği gibi ‘âvâzeyi bu âleme dâvûd gibi sal, bâki kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş’ anlayışıyla hareket ederek, bu gök kubbede güzel bir ses bırakmak istiyoruz. Bizleri bugünlere taşıyan ve geleceğe ışık tutacak anılarını Mustafakemalpaşalılarla paylaşan Engin Sökmen’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 HOŞ BER SEDA..
     Başkan Sadi Kurtulan’ın desteği ve BİLSEM Müdür Yardımcısı Halit Ersöz’ün katkılarıyla 6 aylık bir çalışmanın sonucunda hazırlanılan kitabın yazarı Belediye Meclis Üyesi Engin Sökmen
“Bu kitapta yazılı bulunan kişiler, kubbede hoş sedalar bırakarak aramızdan ayrıldılar. Eser, onların hatıralarını yaşatmak umudunu hep diri tutacak. Yeni nesillere Mustafakemalpaşa’nın geçmiş kuşaklarını tanıtmak ve sevdirmek umuduyla yazdığım kitabımın hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen Başkan Sadi Kurtulan ve eğitimci Halit Ersöz’e çok teşekkür ediyorum” dedi.
 “Mustafakemalpaşa’da eğitim, aileler, anılar ve kişiler” bölümünden oluşan kitapta, 135 makale ve fotoğraflar yer alıyor.