Geri Dön

Gaziler Günü kutlandı

19-09-2016 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 1921 yılında 'Mareşallik' rütbesi ve 'Gazilik' unvanının verildiği gün olan '19 Eylül Gaziler Günü', Mustafakemalpaşa'da düzenlenen törenle kutlandı.

Gaziler Günü kutlandı

19-09-2016 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 1921 yılında 'Mareşallik' rütbesi ve 'Gazilik' unvanının verildiği gün olan '19 Eylül Gaziler Günü', Mustafakemalpaşa'da düzenlenen törenle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 1921 yılında 'Mareşallik' rütbesi ve 'Gazilik' unvanının verildiği gün olan '19 Eylül Gaziler Günü', Mustafakemalpaşa'da düzenlenen törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri, Belediye Mehter Takımı eşliğinde Adnan Menderes Meydanı'ndan Heykel Meydanı'na kadar süren kortej yürüyüşü ile başladı.

Törene; Kaymakam Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Gaziler Derneği Başkanı Erdinç Hazar, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Türk Milleti'nin destansı tarihini yazan gazilerin, şehitlerin can yoldaşı ve Türklüğün simgesi olduğunu söyledi.

 

'Gazilerin fedakarlığı asla unutulmaz'

 

Yüzbaşı Böberci konuşmasında; " Anadolu hiç bir zaman onun değerini bilmeyenlere vatan olmamıştır. Türk milleti ise bin seneyi aşkın bir zamandır Anadolu'yu vatan yapmıştır. Türk  halkının azim ve kararlılığı herkesi yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmaya muktedirdir. Vatanın birliği uğruna akan kanların hesabının mutlaka sorulacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Gazilerin fedakarlıkları ebediyen unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Hayatta olan gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyorum" dedi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu törende bir konser veren Belediye Mehter Takımı da anlamlı güne renk kattı.

Daha sonra Mustafakemalpaşa Şehitliği'nde devam eden törende şehit ve gaziler için dualar edildi.

 

Belediye'den vefa yemeği

 

Mustafakemalpaşa Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gaziler ve aileleri onuruna Öğretmenevi'nde geleneksel vefa yemeği düzenledi.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, gazilerin milli birlik ve beraberliğin en kıymetli simgesi olduğunu dile getirdi.

Başkan Kurtulan; " Bize millet olmayı gazilerimiz öğretti. Onlar, bu toprakları vatan yapan Alparslan'ın, İstanbul'u fetheden Sultan Mehmet'in  ve yedi düvele karşı 'ya istiklal ya ölüm' diyen Mustafa Kemal Paşa'nın ruhunu taşıyorlar. Bu millet gazilerin eserini asla unutmaz. Özellikle15 Temmuz'dan sonra. Milletimizin sahip olduğu vefa duygusu ve hürmet, gazilerimizi sonsuza kadar bizimle birlikte kılacaktır " dedi.

Kaymakam Mustafa Masatlı ise devletin ve milletin bekası için büyük fedakarlıklar gösteren gazilerin milletin yaşayan hafızası olduğunu dilen getirdi.

 Mustafakemalpaşa Gaziler Derneği Başkanı Erdinç Hasar da konuşmasında millete esaret gömleği giydirmeye kalkışanlara yine aynı ruhla cevap vermeye hazır olduklarını kaydetti.