Geri Dön

Gazi Paşa şarkılarla anıldı

12-11-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi, Ulu Önder Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 78. yıl dönümünde özel bir etkinlikle andı.

Gazi Paşa şarkılarla anıldı

12-11-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi, Ulu Önder Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 78. yıl dönümünde özel bir etkinlikle andı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Ulu Önder Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 78. yıl dönümünde özel bir etkinlikle andı. Mustafakemalpaşa Belediyesi Türk Müziği Korosu, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında Gazi Paşa’nın sevdiği şarkılardan oluşan bir konser verdi. Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ne; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe ve vatandaşlar katıldı. Şef Halit Tanrısever yönetimindeki konserde sahne alan 20 kişilik koro, Atatürk’ün sevdiği birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Türk Müziği Korosu, bir saatlik etkinlikte Atatürk’ün her söylendiğinde hüzünlendiği; Vardar Ovası, Çökertme, Çalın Davulları ve Yemen Türküsü gibi birbirinden değerli 17 eser icra etti. Türkülerin  duygulandıran hikâyelerine de yer verilen konser izleyicilerden büyük alkış aldı.

'Gazi'nin mirası kültürdür'

Konserin ardından koro ekibine çiçek takdim eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türk kültürünün nesilden nesile taşıyıcısı olan bu şarkıların Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te de derin izler bıraktığını  söyledi. Başkan Kurtulan; " Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirası kültürüdür. Türkiye yalnızca milli benliğine sahip çıkarak gelecekteki yerini alacaktır. Bu benlik ise her alanda büyük bir medeniyet birikimini içinde barındırıyor. Çocuklara bırakacağımız yegane emanet budur. Cumhuriyetimizi yaşatmak hepimize düşen görevdir. Gazi Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum " dedi. Mustafakemalpaşa Belediyesi Türk Müziği Korosu solistlerine bu özel konserde; kemanda Gökhan Kiviz ve Kayhan Uyu, udda Bahadır Sevik, klarnette Yücel Aran, kanunda Serkan Kiviz, ritimde İsmet Özdurak ve Uğur Aran ile bağlamada Emrah İnanır eşlik etti.