Fotoğrafçılar ‘ 2. Foto Maraton’da buluşuyor’

16-05-2013 Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Ulusal Mustafakemalpaşa-Suuçtu Foto Maratonu için geri sayım başladı. Mustafakemalpaşa’yı

Fotoğrafçılar ‘ 2. Foto Maraton’da buluşuyor’

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Ulusal Mustafakemalpaşa-Suuçtu Foto Maratonu için geri sayım başladı. Mustafakemalpaşa’yı fotoğraf sanatının en güzel renkleriyle buluşturacak olan etkinlik, çok sayıda fotoğraf sanatçısının katılımıyla 17-18-19 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Mustafakemalpaşa’da fotoğrafa gönül verenlerin bir araya geldiği Fotoğraf Sanatı Derneği (MKPFOD) üyeleri, foto maraton öncesi Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret etti. MKPFOD Başkanı Mustafa İlhan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette, organizasyon hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Çok sayıda fotoğraf ustasını ağırlayacak olan ödüllü yarışmanın 3 gün boyunca paraşüt uçuşlarından, motokros gösterilerine kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağını söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın tarihi, doğal, sosyal ve kültürel yaşamının fotoğraf karelerine en güzel renklerle yansıtılacağı bir maratonu birlikte yaşayacaklarını belirtti.   ‘Fotoğraf, dostlukları güçlendirecek’   Başkan Kurtulan; “ Geçtiğimiz yıl Mustafakemalpaşa Suuçtu Foto Maratonu’nda yaşanan güzellikler bu yılda bizlere aynı etkinliği gerçekleştirmenin şevkini ve heyecanını verdi. Geçen yıl aldığımız olumlu izlenimleri bu yıl çoğaltarak devam ettireceğiz. Bu etkinliklerin iki güzel sonucu var. İlki, ülkemizin 7 bölgesinden, 81 kentinden Mustafakemalpaşa’ya gelen değerli fotoğrafçıların güzel bir Türkiye örneğini sergilemeleridir. Diğeri ise fotoğrafçıların objektifinden Mustafakemalpaşa’nın Türkiye’ye yansıtılmasıdır. Bunu geçen yıl çok etkili ve güzel bir şekilde bizlere yaşattılar. Bu yılda yeni keşfedilecek alanlar ve güzelliklerle Mustafakemalpaşa’yı Türkiye ile buluşturacaklar. Bu buluşmanın neticesinde yeni dostluklar ve iletişim kanalları açılacaktır. Foto Maraton’da emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm fotoğraf severleri bu etkinliğe davet ediyorum” dedi. Foto maratonun fotoğrafçılar için her yıl doğal bir çekim platosu haline gelen Mustafakemalpaşa’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını dile getiren MKPFOD Başkanı Mustafa İlhan’da ; “ Bu etkinliğe katılarak yörenin sosyal yaşantısı ve kaynaklarını belgelendirecek olan tüm fotoğraf sanatçılarına rahat bir ortamda çalışmaları için her türlü desteği veren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a teşekkür ediyorum “ dedi.