Felsefe Kulübü’nden Başkan Kurtulan'a ziyaret

30-01-2014 Felsefe Kulübü yönetimi, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Bursa Felsefe Kulübü Başkanı Diş Hekimi Gürkan Kaya, U.Ü Felsefe Bölümü

Felsefe Kulübü’nden Başkan Kurtulan'a ziyaret

Bursa Felsefe Kulübü yönetimi, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Bursa Felsefe Kulübü Başkanı Diş Hekimi Gürkan Kaya, U.Ü Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Çüçen ve İnşaat Mühendisi Hakan Kaya’nın katıldığı ziyarette heyet, yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden yeniden adaylığı açıklanan Başkan Sadi Kurtulan’ı tebrik ederek, ‘hayırlı olsun’ dileğinde bulundu. Bursa Felsefe Kulübü’nün proje ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Gürkan Kaya, kent yaşamında yerel yönetimlerin önemine dikkat çekti. Kaya, Bursa Felsefe Kulübü olarak yeni Büyükşehir Yasası’na önem verdiklerini ve desteklediklerini belirterek; “ Yerel yönetimler, rutin hizmetlerin dışında sosyal ve kültürel çalışmalarıyla da insanların refahı ve yaşam kalitesi gibi konularda büyük bir öneme sahip. Bu yasanın Mustafakemalpaşa dahil olmak üzere tüm ilçelerin Bursa ile entegrasyonu ve kentlilik bilincine büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum” dedi.   ‘Farklı düşünceler kentlilik bilincine güç verir’   Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise Mustafakemalpaşa’da kentlilik bilincini arttıran, bilgiye dayalı çalışmalar içinde olduklarını söyledi. Başkan Kurtulan; “ Kentlilik bilinci ve kentlilik kültüründe en başta gelen konu, kişinin kendisini kentin aktif katılımcı bir parçası olarak görmesidir. Mustafakemalpaşa bu konuda oldukça şanslı.  Yerel kültürümüze ve tarihimize sahip çıkan bir bölgede yaşıyoruz. Gelecekte yapacağımız projelerle kente sahip çıkma olgusunu el birliği ile yeni nesillere taşıyacağız.  Bu konuda şüphesiz felsefeye, yeni ve farklı düşüncelere, bakış açılarına ihtiyacımız olacak. Bunun için birbirimizle devamlı etkili bir iletişim halinde olmalıyız. Yeni yasa ile birlikte Bursa ile güçlü bir bütünleşme içinde olacağız. Mustafakemalpaşa bu entegrasyonu sağlayacak ve geleceğe emin adımlarla yürüyecektir” dedi. Felsefe Kulübü Başkanı Kaya ziyaretin ardından Bursa Büyük Şehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan 2. Uluslararası Felsefe Kongresi’nin ‘Şehir ve Felsefe’ ana temalı kitabını Başkan Kurtulan’a hediye etti.