Farkında mısınız projesi hayata geçiyor

21-03-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi Avrupa Birliği Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan “Farkında mısınız?” “Are You Aware?” Gençlik Programı projesi hayata geçiyor.

Farkında mısınız projesi hayata geçiyor

Ulusal Ajans Gençlik Programları Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri kapsamında hazırlanmış olan proje, 18-30 yaş arası engelli gençlerin katılımı ile gerçekleştiriliyor.

“Farkında mısınız? “Are You Aware?” projesi kapsamında;  engellilerin sosyal hayata katılımlarının sağlanacağı, engelli hakları konusunda bilinçlendirileceği, engelli aileleri ve engelli bireyler arasındaki iletişimin güçlendirileceği ve kendilerini toplumun aktif ve değerli birer üyesi olduğunu hissettirecek mesleki beceriler kazandırılacağı bildirildi.

Bu arada, 5 ay sürecek olan proje kapsamında engelli bireylere çeşitli eğitimlerin de verileceği, sosyal aktiviteler düzenlenerek ilçe ve civar illerdeki tarihi ve turistik yerleri gezme-görme imkanı ile birçok aktiviteler sunulacak. Aynı zamanda verilecek olan nikah şekeri eğitimi ile de engelli bireylerin meslek kazanması ve proje sonrasında da bu mesleği devam ettirmeleri sağlanacak.