‘Evlilik Okulu’nda ilk ders

29-01-2013 Belediyesi, yuva kurmaya hazırlanan vatandaşlara evlilik konusunda gündelik hayata ilişkin temel ve kapsayıcı bilgiler içeren ‘Evlilik Öncesi Eğitim Okulu’nu hayata

‘Evlilik Okulu’nda ilk ders

Mustafakemalpaşa Belediyesi, yuva kurmaya hazırlanan vatandaşlara evlilik konusunda gündelik hayata ilişkin temel ve kapsayıcı bilgiler içeren ‘Evlilik Öncesi Eğitim Okulu’nu hayata geçirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokole istinaden Mustafakemalpaşa Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi ve Mustafakemalpaşa Barosu’nun desteği ile hazırlanan ‘Evlilik Öncesi Eğitim Okulu’nda ilk ders zili çaldı. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın katılımıyla eğitime kapılarını açan kursa yeni evli çiftler ve evlenmek üzere hazırlık yapan gençler yoğun ilgi gösterdi. İlk derste evlilik konusundaki tecrübelerini kursiyerlerle paylaşan Başkan Sadi Kurtulan, eşlerin birbirlerine karşı gösterdiği saygı ve sevginin evliliği daha da güçlendirdiğine dikkat çekti.   ‘Dünün deneyimleri, bugünün değerleri ile birleşmeli’   ‘Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri’, ‘Aile ve Hukuk’, ‘ Evlilik ve Sağlık’ konularından oluşacak evlilik okulunun bireylere hem kendilerini hem de evleneceği kişiyi daha gerçekçi yönleri ile tanıyıp, değerlendirmelerine yardımcı olacağını söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “Millet olarak gücümüzü ailemize olan bağlılığımızdan alıyoruz. Hayatımızın en önemli dönüm noktalarından biri evlenip, yuva sahibi olmaktır. Evlilik, karşılıklı sevgi, saygı, fedakârlık ve sabırla yürüyen bir süreçtir. Evliliğe dair geleneksel bilgi ve deneyimlerin aktarılması kadar bugüne ait değerlerde öğrenilerek, benimsenmelidir. Kursta yer alan eğitim modülleri, çiftlerimize birbirleriyle daha iyi işletişim kurma yollarından, evlilikte karşılaşılan sorunlarla baş etme yöntemlerine kadar birçok konuda gerekli bilgiyi verecektir. Evlilik Okulu’nun bu yönde çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda 3 saat süren eğitimde alanlarında uzman isimler olan Reyhan Özkaraman ‘ Aile ve Hukuk’, Murat Çubukçu ‘Aile ve Sağlık’, Eren Öz ‘Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri’ ve Ahmet Yordam ise ‘Sosyal Hayatta Yaşam Becerileri’ konularında kursiyerlere bilgiler verdi. Eğitimin ilk gününde kursiyerler nasıl tanıştıklarını, evlilikten beklentilerini ve kuracakları yuvada sevgi ve saygının arttırılması amacıyla neler yapabileceklerini anlattı. Vatandaşların ücretsiz olarak katılabileceği kurs programı, her ayın son Pazartesi günü gerçekleştirilecek ve 1 yıl süreyle devam edecek.