‘Evlilik Okulu’ kapılarını açıyor

17-01-2013 Belediyesi, yuva kurmaya hazırlanan vatandaşlara evlilik konusunda gündelik hayata ilişkin temel ve kapsayıcı bilgiler içeren ‘Evlilik Öncesi Eğitim Okulu’nu hayata

‘Evlilik Okulu’ kapılarını açıyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi, yuva kurmaya hazırlanan vatandaşlara evlilik konusunda gündelik hayata ilişkin temel ve kapsayıcı bilgiler içeren ‘Evlilik Öncesi Eğitim Okulu’nu hayata geçiriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokole istinaden gerekli girişimlerin yapıldığı evlilik okulu kapılarını 28 Ocak’ta açacak. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ‘Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri’, ‘Aile ve Hukuk’, ‘ Evlilik ve Sağlık’ konularından oluşacak eğitim okulunun bireylere hem kendilerini hem de evleneceği kişiyi daha gerçekçi yönleri ile tanıyıp, değerlendirmelerine yardımcı olacağını söyledi.   ‘Çiftler birbirini daha iyi tanıyacak’   Evlenme hazırlığında olan çiftleri kursa beklediklerini dile getiren Başkan Kurtulan; “ Yakın bir zamana kadar ülkemizde, evliliğe dair bilgi ve deneyimler kuşaklar arasında çoğunlukla geleneksel olarak aktarılmakta ve huzurlu bir aile ortamı sağlamak için bu yeterli görülmekteydi. Ancak son 20 yılda iletişim ve eğitim imkânlarının artmasıyla bireysel beklentilerin çoğaldığı ve çeşitlendiği göz önünde bulundurulursa, huzurlu yuvaların kurulmasında geleneksel yöntemlerle birlikte görsel, yazılı ve elektronik vasıtaların kullanılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Ailenin korunması için yönetimlere önemli bir sorumluluk düştüğü bilincinden hareketle ‘Evlilik Öncesi Eğitim Okulu’nu Mustafakemalpaşa’da açıyoruz. Hazırladığımız eğitim paketi üç modülden oluşuyor. Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri modülünde; ailedeki aşk ve sevgi üzerine kurulan ikili ilişkilere, evliliğin ilk yıllarına, huzurlu çift ilişkisinin temel faktörlerine, evlilikte çatışmaya neden olan sebeplere ve bunların çözüm yollarına değinilecek. Aile ve hukuk modülünde; eşlerin birbirleri üzerindeki haklarına dair bilgilere yer verilecek. Evlilik ve Sağlık modülünde ise üreme sağlığı, sağlıklı annelik gibi konulara ve evlerde yaşanan küçük ev kazalarında gerekli olan ilk müdahalelere ilişkin bilgiler yer alacak. Bu programla evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini daha iyi tanımalarını, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmelerini, birbirleriyle etkili iletişim kurma yollarını keşfetmelerini ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmeleri ve evliliğe iyi bir başlangıç fırsatını vermeyi amaçlıyoruz” dedi. Mustafakemalpaşa Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nde devam eden başvuruların ardından evlilik okulunun ilk dersi,  28 Ocak 2013 Pazartesi günü 19.00-22.00 saatleri arasında Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak. Her ayın son Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan kurs programı 1 yıl süreyle devam edecek.