Geri Dön

Evlad-ı Fatihan Mustafakemalpaşa’da buluştu

25-11-2018 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘Evladı- Fatihan Payitaht’ta Buluşuyor Kardeşlik Projesi’ kapsamında 19 ayrı ülkenin şehit ve gazi yakınları Mustafakemalpaşa’da hasret giderdi.

Evlad-ı Fatihan Mustafakemalpaşa’da buluştu

25-11-2018 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘Evladı- Fatihan Payitaht’ta Buluşuyor Kardeşlik Projesi’ kapsamında 19 ayrı ülkenin şehit ve gazi yakınları Mustafakemalpaşa’da hasret giderdi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘Evladı- Fatihan Payitaht’ta Buluşuyor Kardeşlik Projesi’ kapsamında 19 ayrı ülkenin şehit ve gazi yakınları Mustafakemalpaşa’da hasret giderdi.

Bursa Valiliği’nin himayesinde, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) tarafından

22-25 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ‘Evladı- Fatihan Payitaht’ta Buluşuyor Projesi’nin Mustafakemalpaşa’daki etkinliği geniş katılımlı bir organizasyonla yapıldı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin desteği ile düzenlenen programa; AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Cumhuriyet Başsavcısı Mikail Sarıkaya,

TGF Başkanı Yılmaz Karaca, ASGD Başkanı İbrahim Erdoğan, sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte Türk ve Balkan coğrafyasından 65 misafir katıldı.

 

‘Hikâyemiz aynı’

 

Mehter Takımı eşliğindeki kortej yürüyüşünün ardından Belediye Düğün Salonu’nda ‘Hikâyemiz Aynı’ temalı bir panel düzenlendi.

Programda konuşan ASGD Başkanı İbrahim Erdoğan, bugüne kadar basın ve spor alanında birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini söylerken, bu girişimle Türk dünyasında verilen mücadele sonucu şehit ve gazi olan soydaşları anavatanla kaynaştırmak istediklerini kaydetti. 

TGF Başkanı Yılmaz Karaca ise Türk coğrafyasının birçok alanda kenetlenmesi için 2011 yılında Eskişehir’de başlattıkları projenin sınırları aştığını belirterek, kardeş ülkeler arasındaki ilişkilerin daha da artacağını dile getirdi.

 

‘Gönül coğrafyamız sınır tanımaz’

 

Türkiye’nin yeniden tarihi misyonuna dönerek, mazlum insanların umudu ve lider ülke olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’da konuşmasında, gönül coğrafyasının asla sınır tanımayacağına dikkat çekti.

Başkan Kurtulan; “ Farklı coğrafyalarda yaşasak da kaderimizde, kederimizde hep aynı oldu. Yüzlerce yıl aynı hikâyeyi birlikte paylaştık. Gönül coğrafyamızın uçbeyi olarak soydaşlarımıza kapılarımız hep açık olacak. Hocalı’da, Kerkük’te, Kırım ve Bosna’da yıllarca anıtlaşmış bir mücadele ortaya koyanlar bizimde şehit ve gazilerimizdir. Kültürümüzü ve dilimizi koruyacağayız ve Bilge Kral’ın dediği gibi ‘Asla teslim olmayacağız.’ Ecdadımıza karşı büyük bir sorumluluk içinde milli bir görev olarak özümüzü muhafaza edeceğiz” dedi.

Kaymakam Mustafa Masatlı ise Türkiye’nin büyük bir güç olarak dünyanın dört bir yanında mazlumlara el uzattığını belirtirken; “ Şüphesiz ki soydaşlarımız bu anlamda bizim vazgeçilmezimizdir. Ülkemiz güçlendikçe milletimiz daha da huzurlu olacaktır” dedi.

Türk dünyasında yaşanan zulümlerin unutulmaması gerektiğini söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’de konuşmasında; “ Bu topraklar Osmanlı bakiyesidir. Bir zamanlar barış ve huzurun hüküm sürdüğü coğrafyamız son yüzyılda maalesef zulme uğradı. Türkiye artık ayağa kalkmış, bölgesinde güçlü bir devlettir. 15 Temmuz’da bu coğrafyalarda yaşayan insanların bir kulağı hep Türkiye’de oldu. Onların duaları ile o gün büyük bir zafer kazanıldı. Zulümleri yüreğinde hisseden bir Cumhurbaşkanımız var. Türkiye her zaman kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir” dedi.

 

Panelde duygusal anlar

 

Kardeş ve soydaş ülke coğrafyalarında yaşanan zulümler hakkında tanıklıların anlatıldığı panelde ise duygulu anlar yaşandı.

Bosna Hersek’ten İbrahim Veyselovich, Kerkük’ten Aybeniz Küzeci, Azerbaycan’dan Zaur Gariboğlu ve Sahib Bakhshalıyeva, Özbekistan’dan Muazzam İbrahimova ve Melik Kerimov yaptıkları sunumlarda, Türk Milleti için tarihi öneme haiz bölgelerde verilen anlamlı mücadeleler hakkında bilgiler verdi.

Panel sonunda protokol tarafından katılımcılara teşekkür belgesi verilirken, misafir heyete Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.