Esnaf Şurası'nda 'ortak akıl' vurgusu

11-01-2016 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yerel yönetim bazında esnafa her türlü desteği vermenin sorumluluğunu hissettiklerini söyledi. Esnaf ve sanatkarların sorunlarının yerinde incelenmesi

Esnaf Şurası'nda 'ortak akıl' vurgusu

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yerel yönetim bazında esnafa her türlü desteği vermenin sorumluluğunu hissettiklerini söyledi. Esnaf ve sanatkarların sorunlarının yerinde incelenmesi ve çözümler sunulması amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın himayesinde gerçekleştirilen Esnaf Şurası, Mustafakemalpaşa'da toplandı. Esnaf Odaları Hizmet Binası'ndaki toplantıya; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bursa Ticaret İl Müdürü Zübeyir Tokgöz, BESOB Başkanı Arif Tak, esnaf odaları başkanları ve üyeleri katıldı. Esnafın finans kaynaklara ulaşımından, halkla ilişkilerin geliştirilmesine kadar tespit edilen 24 maddelik sorun, iki oturumlu toplantıda masaya yatırıldı.   'Esnafımızla güçlüyüz'   Ülke ekonomisinin canlandırılması ve esnaf-sanatkarların hak ettiği seviyeye ulaştırılmasının planlandığı şura toplantısında, sorunların çözümü için kolektif çalışma öne çıktı. Esnafın genel ve yerel sorunlarının gündeme geldiği toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa'nın güçlü bir esnaf ve sanatkar potansiyeline sahip olduğunu söylerken, üretimde kaliteyi artırmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Başkan Kurtulan; " Mustafakemalpaşa esnafının birlikte hareket etme ve üretebilme yeteneği var. Geçmişte Küçük Sanayi Sitesi'nin kurulması bunun en güzel örneğiydi. Belediye olarak yakın dönemde çarşı restorasyonunu esnafa hiç bir sıkıntı vermeden gerçekleştirdik. Yenilenen çarşı ile birlikte esnaflarımızın hem mağdur olmasını engelledik hem de vatandaşa daha kaliteli hizmet verme imkanını sunduk. Yine bu dönemde, esnafa destek ve turizme yatırım için Tümbüldek Kaplıcaları'ndaki Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi'ne ait termal oteli kamulaştırma yoluyla satın aldık. Yunus Emre Mahallesi'nde de yeni bir kapalı pazar yeri projemiz var. Bu yatırımlar, esnafın helal kazancına destek olunması için hayat bulan çalışmalar. Esnaf ve sanatkarlarında ürettiklerini karşı tarafa satarken, diğerlerinde üstün olması gerekiyor.  Bugünün dünyasında en büyük marka, kaliteli üretimden geçiyor. Gelişen şartlara ayak uydurma sorumluluğu var. Gerçek zenginlik, paylaşmaktır. Bizim için en büyük ödül, Mustafakemalpaşa’nın can damarı olan esnaflarımızın memnuniyetidir. Omuz omuza verdikçe daha da güçleneceğiz. Esnaflarımızın ekonomisinin canlanması için yapılacak her çalışmaya destek vermeye hazırız” dedi.   'Hibe ve desteklemeye bilgilendirme'   Bursa Ticaret İl Müdürü Zübeyir Tokgöz'de konuşmasında, finansman kaynaklarına ulaşımı en önemli sorun olarak gördüklerini belirterek, üretimde yeni pazarlar bulmak, halka ilişkileri geliştirmek ve esnafların yararlanacağı hibe ve desteklerden haberdar olmalarını sağlamayı planladıklarını belirtti.   'Ortak akıl harekete geçmeli'   Türkiye'de faal nüfustaki en yüksek oranın esnaf ve sanatkarlar tarafından oluşturulduğunu dile getiren Kaymakam Mustafa Masatlı ise devlet ve hükümet nezdinde esnafın sonuna kadar yanında olduklarını söyledi. Kaymakam Masatlı; " Ticaret yapmak, sanatkarlığı devam ettirmek zordur. Esnaflar, sorunlarını meşru her platformda yerine getirmeli bununla birlikte çağın yeniliklerine de açık olmalıdır. Esnaf ve sanatkarlarımızın finansman avantajlarından yararlanmaları için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi. BESOB Başkanı Arif Tak ise esnafın ticari hayatının iyileştirilmesi için tespit edilen sorunları ilgili kurumlara ileterek, çözüm için ortak bir akılla hareket edeceklerini söyledi. Esnaf Şurası'nda söz alan oda başkanları da mesleklerindeki sorunlar hakkında bilgiler verirken, çözüm önerilerini platforma sundu.