Geri Dön

Esnaf Odaları Hizmet Binası hizmete girdi

20-09-2010 Mustafakemalpaşa’da Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından yaptırılan ‘Esnaf Odaları Hizmet Binası’ düzenlenen törenle açıldı.        Mustafakemalpaşa Esnaf Odaları

Esnaf Odaları Hizmet Binası hizmete girdi

20-09-2010 Mustafakemalpaşa’da Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından yaptırılan ‘Esnaf Odaları Hizmet Binası’ düzenlenen törenle açıldı.        Mustafakemalpaşa Esnaf Odaları

     Mustafakemalpaşa’da Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından yaptırılan ‘Esnaf Odaları Hizmet Binası’ düzenlenen törenle açıldı.
 
     Mustafakemalpaşa Esnaf Odaları Hizmet Binası, 980 m2’lik alanda meslek odalarının yanı sıra, Belediye Hizmet Bürosu, Belediye Tahsilat Bürosu, SGK ve İŞ-KUR temsilciliği ile birlikte toplantı salonu ve 650 kişilik düğün salonunun içinde bulunduğu 3 katlı hizmet binası düzenlenen törenle hizmete girdi.
Yunus Emre Mahallesi Sanayi Caddesi üzerinde inşaatı tamamlanan hizmet binasının açılış törenine; Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Ali Koyuncu ve Mehmet Tunçak, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, BESOB Başkanı Arif Tak, kamu kurumları yöneticileri, esnaf odaları birlik başkanları ve oda başkanları katıldı.
     Tören başlamadan önce Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı’nın verdiği ‘mini konser’ protokol ve davetlilerden büyük alkış aldı.
     Açılış töreninde konuşan BESOB Başkanı Arif Tak, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye devam edeceklerinin altını çizerek, esnaf ve sanatkarın toplumdaki önemine dikkat çekti. Tak, “Bu toplumun içinden esnafı çekip alın göreceksiniz arkada hiç bir şey kalmıyor, dolayısı ile bu kesimin ayakta kalması için herkes görevini bilmeli ve layıkıyla yerine getirmelidir. Bu noktada esnaf saraylarının kurulmasında Belediyelerimizin bizlere çok büyük katkıları olmuştur, bu binaları yaptığımız arazilerin gerçek değerlerini bizlerden isteselerdi buna bizim gücümüz yetmezdi. Bu sebeple Belediye başkanlarımıza da buradan teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi
     Daha sonra kürsüye gelen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Esnaf Odaları binasının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Esnafımızın iki şeyi düşünerek hareket edeceğini iyi biliyorum, bunların birincisi, üretecek ve üretim felsefesini tekrar gözden geçirecek, ikincisi ise halka kaliteyi ucuza sunmanın yollarını arayacak. Bizde Belediyeler olarak onların yanlarında olacağız” diye konuştu.
     TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise yaptığı konuşmada, Türkiye’deki esnaf sanatkarın haksız rekabetle neredeyse yok olmaya yüz tutan çalışma hayatının yeniden düzenlenmesini istediğini belirterek, “Ben bu noktada genel başkan olarak Ankara’da masa başında oturmuyorum, Kars’tan Edirne’ye Van’dan Muş’a gezerek onların meselelerini tezgahlarının başında dinliyorum, Esnaf sıkışmış ama esnaf devletine milletine bağlı insan borcuna da sadıktır, 100 TL borcu olsa yüzü kızarır, esnaf diyor ki, benim borcumu affetmeyin yeniden yapılandırmayı sağlayın diyor, 5-10 Bin TL’lik tezgahıyla birlikte ekonomiye katkı sağlayan esnafın önünün açılması gerekiyor. Biz şantajla, kontak kapatmayla ve kepenk kapatmayla değil Biz masaya oturarak sorunları halledeceğiz, Ekonomideki payımızın arttırılarak insanca yaşamamızın sağlanmasını istiyoruz. Bu Ülkede 4 tane Hipermarket, 5 tane Alışveriş merkezini kuranlara Bu Ülkeyi Mahkum ederseniz Et’te yiyemezsiniz Süt’te içemezsiniz, aklın yolu bir, küçük işletmeleri ve yaygın işletmeleri genişletmemiz gerekir” dedi.