Esaretten Kurtuluşun 87.Yılı Coşkuyla Kutlandı

14-09-2009 düşman işgelinden kurtuluşunun 87.yılı düzenlenen törenle kutlandı. 14 Eylül 2009 Pazartesi günü Cumhurluk Alanı'nda başlayan kutlama programına İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut,

Esaretten Kurtuluşun 87.Yılı Coşkuyla Kutlandı

Mustafakemalpaşa'nın düşman işgelinden kurtuluşunun 87.yılı düzenlenen törenle kutlandı.

14 Eylül 2009 Pazartesi günü Cumhurluk Alanı'nda başlayan kutlama programına İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, Emniyet Müdürü Zafer Ersin, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eren, İlçe Spor Müdürü Emin Turan, İlçe Siyasi Parti Başkanları, Daire Amirleri, Müdürler, Sivil Toplum Örgütleri, birçok kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Kutlama programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kamu kurum ve kuruluşların çelenk sunumuyla devam etti. Muharip Gaziler Derneği ve atışlar yapılarak kurtuluşun canlandırıldığı mizansen gerçekleştirildi. Ardından İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal ve Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ilçe halkının bayramını kutladı. Törende açılış konuşmasını gerçekleştirilen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan “ Birinci Dünya Savaşı'nı takip eden yıllarda, Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde “ Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla başlatılan Kurtuluş Savaşı, Milletimiz ve kahraman Mehmetçiklerimizin mübarek mücadelesi ile kazanılmıştır. Türk milletinin gösterdiği bu fedakarlık, hürriyet aşkı ve kahramanlık ölçüsü, İstiklal Marşımızın;

“ Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım; Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.”

kıtasında, veciz olarak ifade edilmektedir. Ecdadımızın üstün fedakarlıkları neticesinde, gözlerini kırpmadan, canlarını feda ederek vatan yaptığı bu topraklar, sonsuza dek Türk Yurdu olarak kalacaktır. Bizler hiçbir zaman esareti kabul etmeyecek olan bir ecdadın tıorunlarıyız. Eğer birgün vatanımızı, toprağımızı, bayrağımızı müdafaa zorunda kalırsak 87 yıl önce ecdadımızın yaptığını yapmaktan geri durmayız, istiklalimize sahip olmak için her tü tehlikeyi göze alır, hepsiyle cansiperane savaşırız. Böyle bir kurtuluş gününde , öncelikle bağımsızlık mücadelemizin önderi Büyük Atatürk'ü, Anadolu'yu onunla birlikte karış karış dolaşan ve bağımsızlık mücadelemizi yöneten komutanlarımızı, kahraman gazilerimizi, vatanın ve milletin özgürlüğü uğruna canlarını feda etmekten çekinmemiş aziz şehitlerimizi, minnet, şükran, saygı ve rahmetle anıyorum. Bu yıl 87.sini kutladığımız kurtuluş bayramımız hepimize kutlu olsun “ dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Kılıç Kalkan Ekibi, Rumeli Halk Dansları Ekibi ve Gemlik Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu Bursa Yöresi Halk Dansları'nı sergilerken, Bursa Mehter Takımı gösterileri de vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Cumhurluk Alanı'ndaki kutlamalar resmi geçit töreni ile sona erdi.