Engellilerin patika oryantiringinde yarışma heyecanı

23-05-2014 bedensel engelli sporcular, Patika Oryantiring İl Şampiyonası’ndan başarı ile döndü. Engellilerin harita ve işaretler yardımıyla yön bulup belirlenen hedeflere ulaşmalarını amaçlayan

Engellilerin patika oryantiringinde yarışma heyecanı

Mustafakemalpaşalı bedensel engelli sporcular, Patika Oryantiring İl Şampiyonası’ndan başarı ile döndü. Engellilerin harita ve işaretler yardımıyla yön bulup belirlenen hedeflere ulaşmalarını amaçlayan yarışma kıyasıya bir rekabete sahne oldu. Mustafakemalpaşa Belediye Spor Kulübü Derneği’nin başvuru sahibi, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin proje ortağı olduğu, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, Merkezi Finans ve İhale Birimi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın koordinesinde olan ‘Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi’ hibe programı teklif çağrısına sunulan ‘Oryantiring Sporu Engel Tanımaz’ (Sport of Orienteering Does Not Accept to Obstacle) adlı projede ilk heyecan Bursa’da yaşandı. Osmangazi Belediyesi Engelliler Bakım Merkezi (OBAM) ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Patika Oryantiring İl Şampiyonası Botanikpark’ta yapıldı. Mustafakemalpaşa’dan 17, Osmangazi’nden 10 engelli sporcunun yarıştığı Patika Oryantiringi İl Şampiyonası’nda yarışmacılar Open, Pre-B ve Pre-C olmak üzere 3 farklı kategoride mücadele etti. Yeni başlayan sporcuların yer aldığı Open kategorisinde birinciliği Tuğba Batur kazanırken, Burcu Ünal ikinci, Ferhat Pala üçüncü oldu. 1 yıllık tecrübeye sahip olan sporcuların mücadele ettiği Pre-C kategorisinde de birinci Mustafa Avcı olurken, ikinciliği Hayrettin Özdemir, üçüncülüğü ise Kadir Şilit elde etti. 2-3 yıllık tecrübe sahibi olan sporcuların yarıştığı Pre B kategorisinde ise birincilik kürsüsüne Osmangazi Belediyesi adına yarışan Mehmet Aslan çıkarken, ikinci Mevli Mokan, üçüncü de Seda Güney oldu. Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner tarafından verildi. Mücadele ettikleri kategorilerde ilk üçe giren sporcular bu yıl Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye Oryantiring Patika Şampiyonası’nda Bursa’yı temsil etmeye hak kazandı. Başkan Kurtulan’dan kutlama   Dereceye giren sporcuları kutlayan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,  engelli vatandaşların spor yapabilecekleri her çalışmaya destek olacaklarını söyledi. Başkan Kurtulan; “ Engellilerimizin kendilerine güvenen bireyler olarak yaşamı paylaşmalarını sağlamak; eğitim, kültür ve spor alanlarındaki ihtiyaçlarını karşılamak görevimizdir. Oryantiring sporu sayesinde sosyal hayata katılımlarını arttıran engelli vatandaşlarımızın kendilerini ispat etmek için ortaya koydukları emek ve kazandıkları başarıların mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.‘Oryantiring Sporu Engel Tanımaz’ projesiyle engellilerimizin yaşamları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.