Engellilere ‘Oryantiring’ desteği

04-10-2013 Belediyesi’nin engelli vatandaşların spor yapabilmesine olanak sağlayan çalışmalarına Avrupa Birliği’nden destek geldi. Engelli vatandaşların kendine güvenen bireyler olarak yaşamı paylaşmaları amacıyla;

Engellilere ‘Oryantiring’ desteği

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin engelli vatandaşların spor yapabilmesine olanak sağlayan çalışmalarına Avrupa Birliği’nden destek geldi. Engelli vatandaşların kendine güvenen bireyler olarak yaşamı paylaşmaları amacıyla; eğitim, sağlık ve spor alanındaki ihtiyaçlarını karşılamaya devam eden Mustafakemalpaşa Belediyesi, ‘ Oryantiring Sporu Engel Tanımaz (Sport of Orienteering Does Not Accept to Obstacle)’ adlı, toplam bütçesi 69.648 Euro olan proje için hibe almaya hak kazandı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, Merkezi Finans ve İhale Birimi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın koordinesinde olan ‘Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi’ hibe programı teklif çağrısına sunulan proje için uygulamalar başladı. Projenin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesi amacıyla Mustafakemalpaşa’ya gelen teknik destek ekibinden Jelle Verheij, Jale Velibeyoğlu ve Ahmet Çeken, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret ederek görüş alış-verişinde bulundu.   ‘Engelleri kaldıracağız’   Başkan Sadi Kurtulan, proje için ilk başvurunun Mustafakemalpaşa Belediye Spor Kulübü Derneği’nden geldiğini söylerken, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin de projenin ortağı olduğunu belirtti. Engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunların çözümü için bugüne kadar birçok çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Kurtulan; “ Oryantiring Sporu Engel Tanımaz projesiyle engelli vatandaşlarımız için yeni bir spor alanı oluşturacağız. Proje ile engelli bireylerin yaşamları desteklenerek,  fiziksel kapasiteleri geliştirilecek ve toplumsal açıdan uyum sorunlarının azaltılmasına önemli katkılar sağlanacaktır. Engellilerimizin sosyal hayata katılımını arttıracak bu aktivite aynı zamanda bir farkındalık oluşturacaktır.  Bu süreçte sporun dayanışma ve paylaşma ruhu ortaya çıkacaktır. Engelleri birlikte ortadan kaldırarak, yaşamın güzelliklerini yine birlikte tadacağız” dedi. Teknik destek ekibi lideri Jelle Verheij ise projenin heyecan verici olduğunu belirterek, izleme ve değerlendirme çalışmalarının olumlu olduğunu kaydetti. Proje uygulama süresinde engelliler için en iyi olanakları hayata geçireceklerini söyleyen Verheij, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile Belediye Spor Kulübü Derneği Temsilcisi Önder Balta ve proje ekibine teşekkür etti.