Engellilerden anlamlı ziyaret

02-12-2016 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, engellileri yaşamı sınırlı kişiler yerine; hayatın içinde olan, üretime katılan ve sosyal yaşam içinde kendisine yer edinen bireyler haline getirmenin toplumsal sorumluluk olduğunu söyledi.

Engellilerden anlamlı ziyaret

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Mustafakemalpaşa'da yaşayan 5 yaşındaki skolyoz hastası Muhammed Enes Demir ve görme engelli Seyfi Demir ile birlikte ailelerini ağırladı.

'Engeller zihinlerde vardır'

Engelli çocuklarla sohbet eden Başkan Sadi Kurtulan, engelli kavramının insanların zihninde var olduğunu, üreten, ürettiğini toplumla paylaşanlar için hiç bir engelin olmadığını söyledi.

Engelli vatandaşların kendine güvenen bireyler olarak yaşamı paylaşmaları amacıyla; eğitim, kültür, sağlık ve spor alanındaki ihtiyaçlarına aralıksız hizmet verdiklerini belirten Başkan Kurtulan; " Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak bugüne kadar engelleri kaldırarak, gönülleri birleştiren çalışmalara imza attık. Engelliler Birimi aracılığı ile sıcak bir aile ortamı kurarak  vatandaşlarımızın ilgi alanlarına göre eğitimler, seminerler düzenledik. Engelli ailelerini bilinçlendiren çalışmaları hayata geçirdik. Yeni dönemde saha çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Mustafakemalpaşa'nın 131 mahallesinde yaşayan her engelli vatandaşımıza ulaşacağız" dedi.

Engelli çocuklara ve ailelerine çeşitli hediyeler takdim eden Başkan Sadi Kurtulan, Ayaz Mahallesi'nde yaşayan bedensel engelli Şirin Çalı'ya da evinde moral ziyaretinde bulundu.