Engelliler Haftası kutlandı

11-05-2010 yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Engelliler Haftası’ kutlamaları Cumhurluk Alanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Cumhurluk Alanı’ndaki törene, Kaymakam Kazım

Engelliler Haftası kutlandı

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Engelliler Haftası’ kutlamaları Cumhurluk Alanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Cumhurluk Alanı’ndaki törene, Kaymakam Kazım Karabulut, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Emniyet Müdürü Zafer Ersin, Milli Eğitim Müdürü AIbdülgani Artan, Halk Eğitim Müdürü Selahattin Vural, Tepecik Belediye Başkanı Metin Boru, AKP kadın kolları Başkanı Mine Borazan ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Kadın kolları Başkanı Aynur Mırcıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, engelliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenk sunumundan sonra ise Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde Halk Eğitim merkezi’nin açtığı el sanatları sergisinin açılışı yapıldı. Burada bir konuşma yapan Engelliler Derneği Başkanı Gökmen Sezgin, “Toplum biz engellileri üzerilerinde büyük bir yük olarak görüyor. Dernek olarak biz engellilerin topluma bir yük değil, kendine yetebilen bireyler olabileceğini kanıtlamış durumdayız” dedi.

Kaymakam kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve engelli Ahmet Bağatur’un birlikte kurdeleyi kesmesiyle açılan sergi, protokol tarafından gezildi.

Bu arada, İsmail Hakkı Şenpamukçu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün hazırladığı kurs bitirme sertifikaları da kursiyerlere takdim edildi.