Engelliler gösterileriyle büyüledi

03-12-2018 Mustafakemalpaşa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Engellilik konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 3 Aralık tarihinde kutlanan Dünya Engelliler Günü için Yalıntaş Kültür Merkezi’nde özel bir tören ge

Engelliler gösterileriyle büyüledi

Engellilik konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 3 Aralık tarihinde kutlanan Dünya Engelliler Günü için Yalıntaş Kültür Merkezi’nde özel bir tören gerçekleştirildi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi ev sahipliğindeki programa; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, engelli öğrenciler ve aileler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, engellilerin spor ve sanatla iç içe bir yaşam geçirerek toplumsal üretime kendi değerleriyle destek vermelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

‘Engelsiz Yaşam Merkezi bir milat’

Mustafakemalpaşa’da bir ilk olan Engelsiz Yaşam Merkezi ile engelli, aile ve toplum dayanışmasının önünü açtıklarını kaydeden Başkan Kurtulan; “ Devletimizin ülke genelinde engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için ortaya koyduğu iradeyi bizlerde yerelde gösteriyoruz. Hayatın paylaştıkça güzel olduğundan hareketle engellilerimizi son 10 yıldır spor ve kültürle buluşturuyor, üretimleriyle destekliyoruz. Bu yolda bizlere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Engelli vatandaşlarımızın kendilerine güvenen bireyler olarak yaşamı paylaşmaları amacıyla; eğitim, sağlık ve spor alanındaki ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Engelsiz Yaşam Merkezi de bu doğrultuda çalışmalarını sürdürecek. Her zaman söylediğimiz gibi, üretime, paylaşmaya ve sevgiye hiçbir zaman engel yok” dedi.

Engellilere büyük alkış

Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi Engelsiz Sesler Korosu’nun renkli konseri ile devam eden programda, beraber ve solo şarkılar seslendiren engellilere davetlilerde eşlik etti.

Engellilerin gönüllerince eğlendiği etkinlikte, Dardağan Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri şiir okurken, Özkocaman Rehabilitasyon Merkezi’nin halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi.