Engelli vatandaşlara eğitim ve iletişim kolaylığı

06-02-2014 Belediyesi, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Engelli vatandaşların kendine güvenen bireyler olarak yaşamı paylaşmaları

Engelli vatandaşlara eğitim ve iletişim kolaylığı

Mustafakemalpaşa Belediyesi, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Engelli vatandaşların kendine güvenen bireyler olarak yaşamı paylaşmaları amacıyla; eğitim, kültür, sağlık ve spor alanındaki ihtiyaçlarına aralıksız hizmet eden Mustafakemalpaşa Belediyesi,  Türkiye'deki Avustralya Büyükelçiliği’nin desteğiyle Engelliler Eğitim ve İletişim Birimi’ni kurdu. Engelliler Eğitim ve İletişim Birimi’nin tanıtım toplantısına; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Doğan Deniz, Engelliler Derneği Başkanı Gökmen Sezgin, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, engelli vatandaşların artık daha rahat müracaat edebilecekleri ve sorunlarını aktarabilecekleri bir merkeze sahip olduklarını söylerken, her türlü eğitim ve kültürel çalışmanın buradan yürütüleceğini dile getirdi.   ‘Engelleri birlikte aşacağız’   Engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunların çözümü için bugüne kadar birçok çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Kurtulan; “ Bu birime gelen engellilerimizin belediyedeki işleri zaman kaybetmeden daha rahat bir şekilde çözülecek. Ayrıca bilgisayar, muhasebe ve bilgisayarlı muhasebe eğitimleri için kursların başlayacağı müjdesini veriyorum. Engellilerimiz artık iş ararken daha donanımlı olacak. Halk Eğitim Merkezi’nden onaylı belgeler, engellilerimizin istihdama kazandırılmasını kolaylaştıracak. Bu kurslardan kesinlikle hiçbir ücret alınmayacak. Bununla birlikte engellilerimize yönelik diğer sosyal ve kültürel çalışmalarımızda hızla sürecek. Dayanışma ve paylaşma ruhunu ortaya koyan engellilerimizin artık üretim alanında da söz sahibi olmalarını istiyoruz. Engelliler Eğitim ve İletişim Birimi’ni önümüzdeki hafta Kapalı Pazar Yeri’nin altında hizmete açacağız. Engelli vatandaşlarımız bu projeye sahip çıkmalarını istiyoruz, çünkü bu merkez sizin. Türkiye'deki Avustralya Büyükelçiliği’ne de bu projeye verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Engelliler Derneği Başkanı Gökmen Sezgin’de eğitim ve iletişim merkezinin kendileri için önemli bir yenilik olduğunu söylerken; “  Bu proje, sorunlarımızın çözümü için önemli bir adım. Tek merkezden tüm işlerimiz görülecek. Bunun için Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan ve Türkiye'deki Avustralya Büyükelçiliği’ne teşekkür ediyorum” dedi.