Engelli vatandaşlar, eğitim ve iletişim birimine kavuştu

13-02-2014 Belediyesi’nin, engelli vatandaşların sosyal hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla oluşturduğu Engelliler Eğitim ve İletişim Birimi, düzenlenen törenle açılarak, faaliyetlerine başladı. Engelli vatandaşların kendine

Engelli vatandaşlar, eğitim ve iletişim birimine kavuştu

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin, engelli vatandaşların sosyal hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla oluşturduğu Engelliler Eğitim ve İletişim Birimi, düzenlenen törenle açılarak, faaliyetlerine başladı. Engelli vatandaşların kendine güvenen bireyler olarak yaşamı paylaşmaları amacıyla; eğitim, kültür, sağlık ve spor alanındaki ihtiyaçlarına aralıksız hizmet eden Mustafakemalpaşa Belediyesi,  Türkiye’deki Avustralya Büyükelçiliği’nin desteğiyle kurulan Engelliler Eğitim ve İletişim Birimi’ni hizmete açtı. Kapalı Pazar Yeri altında bulunan Engelliler Eğitim ve İletişim Birimi’nin açılışına; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Mustafa Eren ve Doğan Deniz, Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan,  Emniyet Müdürü Kemaleddin Akbaba, Müftü Musa Uzun, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan açılışta yaptığı konuşmada, Engelliler Eğitim ve İletişim Birimi’nin sıcak bir aile ortamı içinde hizmet vereceğini söyledi.   ‘Paylaşmayı bilenler için engel yok’   Engelli vatandaşların artık daha rahat müracaat edebilecekleri ve sorunlarını aktarabilecekleri bir merkeze sahip olduklarını söyleyen Başkan Kurtulan; “Hayat engel tanımaz. Engel ve engelli kavramı insanların zihnindedir. Üretmeyi, ürettiklerini toplumla paylaşmayı bilen insanlar için engel yoktur. Başta Avrupa Birliği ve diğer fonlardan aldığımız yardımlarla engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatlarından, eğitim ve çalışma hayatlarına kadar yaşamın her alanına öncülük edecek merkezi Mustafakemalpaşa’ya kazandırdık. Engellilerimiz bu merkezde, sıcak bir aile ortamı içinde bilgisayar, muhasebe ve bilgisayarlı muhasebe eğitimleri alacak ve iş hayatında daha donanımlı olacak. Ayrıca her türlü eğitim ve kültürel çalışmalar buradan yürütülecek. Engelli vatandaşlarımız artık alacakları kurslarla dünya ile iletişim halinde olacak. Bu birime gelen engellilerimizin işleri zaman kaybetmeden daha rahat bir şekilde çözülecek. Sahip olunan imkânları iyi değerlendirmeli, güzellikleri geleceğe taşımak ve paylaşmak için el ele vermeliyiz. Engelli vatandaşlarımıza iletişim ve eğitim kolaylığı sağlayacak merkezin hayata geçirilmesinde emeği geçenleri kutluyor, Türkiye’deki Avustralya Büyükelçiliği’ne de bu projeye verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Engelliler adına bir konuşma yapan Fatma Tamçevrim ise yeni merkezin kendileri için bir ışık olduğunu belirterek; “ Çeşitli eğitim kursları alabileceğimiz ve kapı kapı dolaşmadan tek merkezden istek ve sorunlarımızı yetkiliklere iletebileceğimiz bir birime kavuştuk. Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan, yaptığımız faaliyetlere her zaman destek veriyor. Engellilerimize bu projeyi kazandırmak için emek harcayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Engelliler Eğitim ve İletişim Birimi’nin açılışının ardından merkezi gezen Başkan Sadi Kurtulan, görevlilerden bilgiler alarak, engelli vatandaşlarla sohbet etti.