Engelli torunu için ‘kapak’ tezgahı açtı

07-07-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliğinin başarı ile yürüttüğü Plastik Şişe Kapağı Toplama Kampanyası tüm hızıyla sürerken, bir dede

Engelli torunu için ‘kapak’ tezgahı açtı

Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliğinin başarı ile yürüttüğü Plastik Şişe Kapağı Toplama Kampanyası tüm hızıyla sürerken, bir dede engelli torunu için çarşı ortasına ‘kapak toplama tezgahı’ açtı.

Şeyhmüftü Mahallesi Camii Sokak girişinde açtığı meyve tezgahından geçimini sağlayan Ahmet Özyakar (55), doğuştan engelli olan ve yürüyemeyen torununa tekerlekli sandalye alabilmek için meyve tezgahlarının yanına koyduğu kasalarda plastik şişe kapağı toplamaya başladı.

Torunu Sevginur Tutan’ın (7), doğuştan engelli olduğunu söyleyen dede Ahmet Özyakar, “Tekerlekli sandalyesi olmadığı için kendisini dışarıya çıktığımızda ‘bebek’ arabasında gezdiriyoruz. Topladığım kapaklarla hem torunumun hem de ilçedeki diğer engelli vatandaşların tekerlekli sandalyeye kavuşmasına yardımcı olmak istiyorum. Ben bu çarşıda uzun zamandır meyve sattığım için beni herkes tanıyor ve tanıyan herkes ellerindeki kapakları bana getiriyor. Bende bunları Belediyemize teslim ederek engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak istedim” dedi.

.