Engelli öğrencilerden engel tanımayan sergi

16-05-2013 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İbn-i Sina İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerini, açtıkları yılsonu resim sergisinde yalnız bırakmadı. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası

Engelli öğrencilerden engel tanımayan sergi

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İbn-i Sina İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerini, açtıkları yılsonu resim sergisinde yalnız bırakmadı. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Bursa’da açılan ve büyük ilgi gören resim sergisi, bu kez Mustafakemalpaşalılar için kapılarını ziyaretçilere açtı. Engelli öğrencilerin birbirinden güzel çalışmalarının yer aldığı serginin Öğretmenevi bahçesinde yapılan açılışına; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, daire amirleri, öğretmenler, aileler ve vatandaşlar katıldı.   ‘Engelli olmak üretime engel değil’   Açılışta konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, öğrencilerin hünerlerini sergiledikleri etkinlikle, bedensel herhangi bir engelin, üretime engel olmadığını en güzel şekilde kanıtladıklarını dile getirdi. Öğrencilerin farkındalık ve duyarlılık oluşturan sergi ile yeteneklerini geliştirdiğini söyleyen Başkan Kurtulan; “ İbn-i Sina İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek, eğitimdeki başarılarının yanı sıra, diğer yeteneklerini ortaya çıkartmak adına çok güzel çalışmalar yapıyor. Bizlerde sosyal sorumluluk bilinci içerisinde engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak, yetenekleri doğrultusunda üretime katılımlarını sağlamak için her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız. Göz dolduran bu güzel eserleri ortaya çıkaran öğrencilerimizi kutluyor, onlara emek veren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Engelli öğrencilere imkân verildiği sürece yeteneklerini her alanda sergileyebileceklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan’da ; “ Her öğrenci, kendi ilgi alanı doğrultusunda çalışmasını gerçekleştirdi.  Hissettikleri sevinci, bu güzel sergi ile Mustafakemalpaşalılarla paylaştı. Özel öğrencilerimize moral olan bu serginin hazırlanmasına destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi. İbn-i Sina İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Behçet Taşdemir ise işitme engelli, orta-ağır zihinsel, otistik ve mesleki eğitim öğrencilerinin hazırladığı sergi ile özgüven ve sosyalleşme duygusunun arttığını, kamuoyunda güçlü bir farkındalık oluştuğunu kaydetti. Okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Nurcan Çakır’da kolaj, karakalem, otoportre, röprodüksiyon, pastel baskı ve yumurta kabuğundan mozaik çalışmalarının bulunduğu resim sergisine okul öğrencilerinin tamamının en az bir eserle katıldığını belirterek; “ Öğrencilerimizi, bu eğitim yılını verimli kullanarak ortaya çıkardıkları tüm çalışmalardan dolayı kutluyorum, kendileri ile gurur duyuyorum” dedi. 100’ün üzerinde farklı resim çalışmasının yer aldığı sergi, ziyaretçilerin büyük beğenisi kazandı.