Geri Dön

Engelli kursiyerler el emeği ürünlerini sergiledi

08-07-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından,Ulusal Ajans Gençlik Programları Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri kapsamında hazırlanan “ Farkında

Engelli kursiyerler el emeği ürünlerini sergiledi

08-07-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından,Ulusal Ajans Gençlik Programları Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri kapsamında hazırlanan “ Farkında

    Mustafakemalpaşa Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından,Ulusal Ajans Gençlik Programları Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri kapsamında hazırlanan “ Farkında mısınız?” projesi “Nikah Şekeri Eğitim Kursu” ürünleri bugün açılan sergi ile görücüye çıktı.

 

    Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’n de gerçekleştirilen açılışa; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Emniyet Müdürü Zafer Ersin, Başkan Yardımcısı Sevgisun Gizli, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri ve AB Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Nuray Laçiner, Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Atilla Taşören, daire amirleri, engelli kursiyerler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

    Açılış öncesi bir konuşma yapan Başkan Kurtulan “İki ay boyunca aldığınız eğitimler sonucunda bugün burada emeklerinizin karşılığında açmış olduğunuz serginin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Üreten insan değil, üretmeyen insan engellidir. Sizler bizim en değerli varlığımızsınız. Sizlerin neşe ve sevinçlerinizden hiç bir şey kaybetmeden hayata sımsıkı tutunmanızı görmek bizi daha da mutlu ediyor. Bu kursun açılmasında ve bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

    Kursiyerlerle birlikte kesilen kurdelenin ardından sergiyi gezen davetliler gördükleri karşısında adeta büyülendi. Yapılan nikah şekerlerinin çok güzel olduğunu ve bu emeklerin karşılığının mutlaka alınacağını belirten Başkan Kurtulan, sergiyi ziyaret sırasında satış ve sipariş alınacağını belirterek “ Piyasanın çok altında engelli vatandaşlarımızın aile ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla satış gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda kurs yeri açık olacak sipariş geldiği takdirde burada engelli kursiyerlerimiz nikah şekeri vb. ürünleri yapmaya devam edeceklerdir” dedi. Konuşma ve ikramların ardından kursa katılan 10 kursiyere protokol tarafından sertifikaları teslim edildi.

 

    Açılışı gerçekleştirilen sergi cumartesi ve pazar günleri de saat 11:00’den 19:00’a kadar ziyarete açık olacaktır.

 

.

.