Geri Dön

Engelli araçları sahiplerine ulaştırılmaya devam ediyor

29-07-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği’nin başarıyla yürüttüğü ‘Sen İstersen Ayaklanırım Kampanyası’na, babası ile birlikte sürekli kapak toplayarak büyük

Engelli araçları sahiplerine ulaştırılmaya devam ediyor

29-07-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği’nin başarıyla yürüttüğü ‘Sen İstersen Ayaklanırım Kampanyası’na, babası ile birlikte sürekli kapak toplayarak büyük

     Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği’nin başarıyla yürüttüğü ‘Sen İstersen Ayaklanırım Kampanyası’na, babası ile birlikte sürekli kapak toplayarak büyük bir destek veren engelli genç Volkan Rakup’un hayalleri gerçekleşti.
 
     Her geçen gün daha çok ses getiren kampanyaya destek veren Mustafakemalpaşalı hayırsever bir işadamı, 2006 yılından bu yana yürüme engeli ile yaşayan Volkan Rakup’a otomatik tekerlekli bir sandalye hediye etti.  
 
     Kampanyayı başarılı bir şekilde yürüten YG-21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, Mustafakemalpaşalı hayırsever işadamı tarafından temin edilen otomatik tekerlekli sandalyeyi Volkan Rakup’a Meclis Üyesi Engin Sökmen ile birlikte teslim etti.
 
     Laçiner “Kampanyamızın meyvelerini toplamaya başladık. Her geçen gün hayırsever vatandaşlarımızın sayısı artıyor. Pazartesi gününden itibaren 10 aracı daha engelli vatandaşlarımıza dağıtacağız. Türkiye ‘de bir tek Mustafakemalpaşa’da ve 9 Eylül Üniversitesi’nde bu kampanya sürüyor. İnsanların duyarlılığı her geçen gün artıyor. Önceleri 1 ton kapağa 4 tane araç alırken, şimdi 1 ton kapağa 10 adet araç alıyoruz. İnsanlar bizlere, kampanyanın daha ne kadar süreceğini soruyor? Bu araçlara ihtiyaç olduğu sürece plastik kapak toplama etkinliği devam edecek. İnanıyorum ki gün geçtikçe kampanyaya olan duyarlılık daha çok artacak ve engelli vatandaşlarımız sandalyelerine kavuşacak.” dedi.
2006 yılında geçirdiği bir rahatsızlık sonucu engelli olan Volkan Rakup (23), bugüne kadar babası Sıtkı Rakup ile birlikte 26 bin 650 adet kapak toplayarak Yerel Gündem 21 ‘ e teslim etmiş.
 
     Engelli genç, aynı zamanda boş vakitlerini evde boncuktan anahtarlık yaparak geçiriyor.
Evde çok sıkıldığını boncuktan anahtarlık yaparak bu sıkıntısını giderdiğini belirten Volkan Rakup; “ Yaptığım boncuktan anahtarlıkları bazen sevdiklerime armağan ediyorum, bazen de sipariş karşılığı yapıyorum. Bu işle sıkıntımı biraz olsun gideriyorum. Şuan duygularım çok yoğun. Çok mutluyum. Destek veren herkese ve aracı temin ederek bize ulaştıran hayırsever işadamına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Engelli gencin babası Sıtkı Rakup ise tekerlekli sandalyeye kavuşan oğlunun mutluluğu karşısında duygulandığını söylerken; “ Destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Oğlumla birlikte engelli vatandaşlarımızın ayağa kalkabilmesi için kapak toplamayı sürdüreceğiz” dedi.