Engelli ailelere psikolojik destek semineri

28-03-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi Avrupa Birliği Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan “Farkında mısınız?” “Are You Aware?” Gençlik Programı projesi çerçevesinde düzenlenen

Engelli ailelere psikolojik destek semineri

Mustafakemalpaşa Belediyesi Avrupa Birliği Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan “Farkında mısınız?” “Are You Aware?” Gençlik Programı projesi çerçevesinde düzenlenen ‘Psikolojik destek’ ve ‘engelli bakımı’ eğitim semineri gerçekleştirildi.
     Belediye Nikah Salon’unda düzenlenen eğitim seminerine, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Sevgisun Gizli, AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Nuray Laçiner, Engelliler Derneği Başkanı Gökmen Sezgin, engelliler ve engelli aileleri katıldı.
     Başkan Kurtulan açılış konuşmasında, “Benim engelli anlayışım üretmeyen insanlar üzerinedir. Ben hiç bir şey üretmeyen insanlara engelli derim. Mustafakemalpaşa çok büyük bir ailedir ve bizim görevimiz bu vatandaşa aklınıza gelebilecek her türlü hizmeti sunmaktır” dedi
     Engelli ailelerinin de ilgi gösterdiği seminere, konuşmacı olarak katılan İbn-i-Sina Okulu Öğretmenleri Remziye Tetik ve Banu Şan, ailelerin çocuklarıyla olan diyaloglarının temeline değindi. Anne, baba ve çocuk ilişkilerinin engelli ailelerde çok daha önemli olduğuna vurgu yapan konuşmacı öğretmenler, çocukların olumlu davranışlarının ödüllendirilmesi gerektiğinin ve onlarla sürekli diyalog halinde olunması gerektiğinin altını çizdiler.

.