Geri Dön

EMITT 2011 Fuarı’nda yine Mustafakemalpaşa rüzgarı esti

11-02-2011 Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) işbirliğinde Ekin Fuarcılık ve ITE Group tarafından düzenlenen EMİTT 2011,

EMITT 2011 Fuarı’nda yine Mustafakemalpaşa rüzgarı esti

11-02-2011 Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) işbirliğinde Ekin Fuarcılık ve ITE Group tarafından düzenlenen EMİTT 2011,

     Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) işbirliğinde Ekin Fuarcılık ve ITE Group tarafından düzenlenen EMİTT 2011, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla açıldı.

 

     Bursa Valiliği’nin hazırladığı 126 metrekarelik stantta yer alan Mustafakemalpaşa Belediyesi standında dağıtılan 5 bin adet ‘Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’ katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

 

     Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) işbirliğinde Ekin Fuarcılık ve ITE Group tarafından düzenlenen “15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT 2011”, Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Fuarda Türkiye’den 150’yi aşkın il, ilçe ve beldeyle 60 ülkeden 4 bine yakın katılımcı aynı çatı altında buluştu.

Fuarın açılış törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’de turizmi, ekonomik gelişme kapısı olmasının yanında bir sosyal gelişme sahası olarak gördüklerini belirtti. Günay, Türkiye’nin gelen turist sayısı bakımından dünyada 7. ülke olduğunu, gelir açısından ise resmi rakamların dünyada 9. ülke olduğunu gösterdiğini, ancak bunun çok daha yukarıda olduğuna inandığını söyledi.

     Fuarın ‘konuk ülkesi’ Yemen’in Turizm Bakan Yardımcısı Omar Babelgeith, Yemen’in 4 mevsim turizmin yaşanacağı önemli bir destinasyon olduğunu ifade ederek tarihi, kültürel ve çevre turizmine meraklı kişilerin buluşma noktası olduğunu belirtti. Yemen’in bir açık hava müzesi olduğunu ifade eden Babelgeith, “Yemen görülmeyi hak etmektedir. Bizimle olmanızı Yemen’i görmenizi çok istiyoruz” dedi.

 

MUSTAFAKEMALPAŞA STANTINA BÜYÜK İLGİ

     Bursa Valililiği’nin hazırladığı 126 metrekarelik stant fuarı gezen konuklar tarafından büyük ilgi gördü. Bu yıl değişik bir konseptte hazırlanan stantta konukları Karagöz-Hacivat ikilisi karşılarken, stantta Yeşil Türbe, Irgandı Köprüsü, Koza Han Şadırvanı, Saat Kulesi büyük ilgi gördü. Stant içerisinde yer alan Mustafakemalpaşa Belediyesi standında da fuar boyunca ilçenin önemli tatlı firmaları; Arslanoğlu, Dink Gıda Sanayi, Emrah Tatlıcılık, Gültaşlar, Güvenal, İgs, Kem-Tat, NGS ve Yavuz Süt Ürünleri’nin sponsorluğunda 5 bin adet Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı dağıtıldı.

Açılış sonrasında fuar alanında yer alan stantları gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı Bursa stantına geldiğinde Karagöz-Hacivat ikilisi karşıladı. Bakan Günay, Karagöz-Hacivat’ın ‘mini gösterisini’ büyük ilgiyle izlerken, katılımcılar Bursa stantında özellikle Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı ikramına yoğun ilgi gösterdi. Stant önünde zaman zaman kuyruk oluşurken, bu eşsiz lezzetin tadına bakan konuklar, en kısa zamanda ilçeye ziyarette bulunarak Mustafakemalpaşa Tatlısı’nı yerinde yiyeceklerini belirtiler. 


.


.


.