Emektar öğretmenlere vefa ziyareti

25-11-2016 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde emekli öğretmenlere vefa ziyaretinde bulundu.

Emektar öğretmenlere vefa ziyareti

Mustafakemalpaşa'da görev yapmış öğretmenler; Ekrem Varyeter ve Sabiha-Hüseyin Diker'i evlerinde ziyaret eden Başkan Sadi Kurtulan, emektar eğitimcilerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Ziyaret sırasında sohbet ettiği öğretmenlere kitap hediye eden Başkan Sadi Kurtulan, topluma hizmet veren bütün mesleklerin en kutsalının öğretmenlik olduğunu söylerken, Atatürk’ün ‘irfan ordusu’ olarak nitelediği eğitimcilerin toplumun daima ileriye, güzele ve iyiye adım atması için fedakârca görev yaptığını dile getirdi.

Başkan Kurtulan; " Türkiye’nin geleceğini kuracak nesilleri yetiştiren öğretmenlerimiz bir mesleği icra etmekten çok daha önemli bir iş yapmaktadır. Her öğretmen, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Bizleri sevgi ve bilgileri ile donatan, iyi insan olmanın erdemlerini, hayata ve bilime dair kendimizi geliştireceğimiz, yaşamımızı kolaylaştıracak bilgileri bize öğreten değerli öğretmenlerimiz; her insanın hayatında vazgeçilmez ve unutulmaz bir öneme sahiptir. Bu inançla, çok şey borçlu olduğumuz ve bu kutsal mesleği icra eden saygıdeğer öğretmenlerimizi tüm içtenliğimle kutluyor; her zaman en iyi koşullarda yaşamaları dileğiyle, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum " dedi.