Emektar öğretmenlere vefa yemeği

26-11-2015 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla emekli öğretmenler onuruna yemek verdi. Öğretmen Evi'nde düzenlenen vefa yemeğine; Belediye Başkanı

Emektar öğretmenlere vefa yemeği

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla emekli öğretmenler onuruna yemek verdi. Öğretmen Evi'nde düzenlenen vefa yemeğine; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak ve Mustafa Eren, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, emekli öğretmenler ve aileleri katıldı. Yemekte konuşan Başkan Sadi Kurtulan, eğitimcilerin yalnızca memuriyetten emekli olduğunu, öğretmenlik mesleğinin ise bir ömür boyu sürdüğünü söyledi. Emektar öğretmenlerin hayatlarıyla toplumun her kesimine örnek olduğunu belirten Başkan Kurtulan; " Türkiye'deki bütün güzelliklerin kaynağı öğretmenlerdir. Bu yüzden eğitimciler için emeklilik yoktur. Emektar öğretmenler, mesleğe yeni başlamış eğitimcilere yol göstererek, tecrübelerini aktarmalıdır. Yeni neslin buna ihtiyacı vardır. Bir öğretmen olarak, 'Öğretmen Marşı'nın dizelerini ruhumuza kazandırmanın gerektiğine inanıyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa hareket ederek, okul binalarının yenilenmesinden, öğrencilerin sosyal ve kültürel eğitimlerine kadar her alanda birlikte adım atıyoruz. Eğitim camiasının yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bizlerin yetişmesinde büyük emeği olan, hepimizde derin izler bırakan emekli eğitimcilerimize yaşamları boyunca sağlık diliyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" dedi. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe'de öğretmenliğin maddi ölçütü olmayan ölümsüz bir meslek olduğunu dile getirerek, eğitimin hizmet eri olan öğretmenlerin hiç bir zaman unutulmayacağını kaydetti. Emekli öğretmen Ahmet Refik Koca'nın mandolin eşliğinde ezgiler seslendirdiği vefa gecesinde unutamadıkları anılarını anlatarak, şiirler okuyan emektar öğretmenler yemeğe renk kattı. Başkan Kurtulan gecenin sonunda emektar öğretmenlere 'Türk Bayrağı' temalı yeni yıl ajandası hediye etti.