Geri Dön

Elektrik hatları yer altına iniyor

31-03-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından elektrik enerji hatlarının yeraltına alınmasına ilişkin proje kapsamında ilk aşama çalışmaları için düğmeye basıldı. Etibank önünden başlayan ve

Elektrik hatları yer altına iniyor

31-03-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından elektrik enerji hatlarının yeraltına alınmasına ilişkin proje kapsamında ilk aşama çalışmaları için düğmeye basıldı. Etibank önünden başlayan ve

     Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından elektrik enerji hatlarının yeraltına alınmasına ilişkin proje kapsamında ilk aşama çalışmaları için düğmeye basıldı.
Etibank önünden başlayan ve UEDAŞ ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında, Halloçoğlu Kavşağı ve 14 Eylül Bulvarı üzerinde bulunan elektrik direkleri kaldırılarak, hatlar yeraltına alınacak.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Dadak ve UEDAŞ Dağıtım Hizmetleri Yönetmeni Zafer Hız ile birlikte, Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde başlayan çalışmaları inceledi.   
     Elektrik hatlarının yer altına alınma çalışmalarının çağdaş kent imajına değer katan bir gelişme olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, halka verdikleri bir hizmet sözünü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
     Çalışmaların ilk etabında, Etibank -Hallaçoğlu Kavşağı arası ile 14 Eylül Bulvarı’nın bir kısmına 10 bin metre elektrik hattı döşeneceğini kaydeden Başkan Kurtulan; “ Bilindiği üzere göreve geldiğimizde Mustafakemalpaşa’da havai elektrik hattı kalmayacağını ve öncelikli olarak ana arterler olmak üzere tüm hatları yer altına alacağımızı belirtmiştik. Cumhuriyet Mahallesi Etibank önünde başlattığımız bu çalışmayla bir projeyi daha hayata geçirmenin güzel heyecanını yaşıyoruz. Yapılan çalışmalar sayesinde elektrik kesintilerinin büyük oranda önüne geçmiş olacağız. Ayrıca sokak aydınlatma direkleri de sil baştan modernize edilecek. Çalışmalar sonunda elektrik direkleri ve tellerinin oluşturduğu kötü ve çirkin görüntüden kurtulacağız. Görüntü kirliliği yapan beton direkler ve elektrik kabloları artık ilçemizde tarihe karışacak. Aşamalı bir şekilde sürdüreceğimiz çalışmalarla Mustafakemalpaşa’nın tüm cadde ve sokaklarındaki elektrik hatlarını en kısa sürede yer altına alacağız. İki kurumun ortaklaşa yürüttüğü bu çalışmalar sayesinde Mustafakemalpaşa daha çağdaş bir ilçe olacak. İlçemize hayırlı olsun ” dedi.
     UEDAŞ Dağıtım Hizmetleri Yönetmeni Zafer Hız ise verdiği teknik bilgilerde, ilk etap çalışmalarında 6 bin metre yüksek gerilim ve 4 bin metre de alçak gerilim hattının 2 ay içerisinde yer altına alınacağını söyledi.
 
.
.