Geri Dön

El Sanatları Fuarı açıldı

03-05-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi El Sanatları Fuarı Mustafakemalpaşalıların beğenisine sunuldu.      Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi El

El Sanatları Fuarı açıldı

03-05-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi El Sanatları Fuarı Mustafakemalpaşalıların beğenisine sunuldu.      Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi El

     Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi El Sanatları Fuarı Mustafakemalpaşalıların beğenisine sunuldu.

     Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi El Sanatları Fuarı, kapılarını dün geniş çaplı katılımla açtı. Belediye Düğün Salonu’nda Mustafakemalpaşalıların beğenisine sunulan ve 6 Mayıs’a kadar gezilebilecek olan serginin açılış törenine; AK parti Bursa Milletvekili Sedat Kazılcıklı, AK Parti Milletvekili Adayları M.Kemal Şerbetçioğlu ve Önder Matlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başykan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Sevgisun Gizli ve Mustafa Eren, Karacabey Belediye Başkanı Ergun Koç, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Ersin, Belde Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Şaban Korkmaz, Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemalettin Söylev, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“SANATSAL ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”

     Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan açılışta yaptığı konuşmada, Mustafakemalpaşa’ya 2 yıldan bu yana hizmet etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bu güzel ilçeye hizmet etmekten şeref duyuyorum. Uğur Böceği Kültür Merkezimizde kara kalemden İngilizce kursuna, iğne oyasından kurdela nakışına ve gitar kursuna kadar birçok kurs düzenledik. Bu kursları düzenlerken birçok kurumu örnek aldık. Bursa’da BUSMEK, İstanbul’da İSMEK gibi kurumları inceledik. Bizde o örnekler ışığında çalışmalara başladık. Yunusemre Mahallemizde 80 metrekare küçücük bir alanda çalışmaları başlattık ve geçen zamanda ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gördük. En kısa zamanda tüm semtlerimizde Uğur Böceği Kültür Merkezimizin şubelerini açacağız. Yerlerinin tespit ettik ve çalışmalarımızı başlattık. İnsanlarımızın hayatlarını anlamlandıracak sanatsal çalışmalar yapmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Kültür Merkezimizin çalışmalarına öncülük eden eşim Necibe Kurtulan’a ve Kader İlhan Hanım’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Uğur Böceği Kültür Merkezi Kursiyerleri, Başkan sadi Kurtulan’a çiçek ve kara kalem portresini hediye ettiler. Hemen ardından ise protokol üyeleri hep birlikte kurdeleyi keserek fuarın açılışını gerçekleştirdiler.

     El Sanatları Fuarı’nda; Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi’nde bugüne kadar yapılan, Deri Mefruşat, İğne Oyası, Kurdele Nakışı ve Kara Kalem Çalışmaları sergileniyor. 

.


.


.

.

.