Ekmek fırınlarına ‘Ramazan’ denetimi

23-08-2010 Ramazan ayı öncesinde Ekmek fırınlarında denetim yapıldı.   Mustafakemalpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan Ekmek fırınlarında denetim yaptı. Ramazan ayı öncesinde

Ekmek fırınlarına ‘Ramazan’ denetimi

Mustafakemalpaşa’da Ramazan ayı öncesinde Ekmek fırınlarında denetim yapıldı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan Ekmek fırınlarında denetim yaptı. Ramazan ayı öncesinde yapılan denetimlerin üretim aşamasındaki eksikliklerin tespit edilmesi amacıyla yapıldığı bildirildi. Gece fırınların çalışma saatlerinde yapılan denetimlerde, vatandaşların sağlığının korunması amacıyla tüm detayların incelendiğini belirten Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, “Halkımızın sağlığı için bu tür denetimleri sık sık yapıyoruz. Eksiklik tespit edilen fırınlar uyarılıyor ve kendilerine süre veriliyor. Bu süre içerisinde eksikliklerini yerine getirmeyen fırınlara gerekli yasal işlem uygulanıyor” dediler.

Ramazan ayı öncesinde yapılan denetimlerde 6 adet ekmek fırınında bazı eksikliklerin tespit edildiği ve bu fırınlara eksikleri gidermeleri için süre verildiği belirtilirken, Ramazan ayına girerken yapılan ikinci denetimlerde bu işyerlerinin gerekli düzenlemeleri yaptıklarının tespit edildiği bildirildi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da yaptığı açıklamada, halk salığının her zaman ilk planda olduğunu belirterek, “Ramazan ayı öncesinde ekiplerimiz denetim yaparak eksiklik tespit edilen fırınları uyardılar. Ramazan ayına girerken yapılan ikinci kontrolde de eksiklerin giderildiği tespit edildi. Halkımızın sağlığı için ekiplerimiz sık sık denetimlerini tekrar edecekler” dedi.