Duyarlı dede torununun hayalini gerçekleştirdi

28-07-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği tarafından başarı ile yürütülen “Sen İstersen Ayaklanırım” plastik şişe kapağı toplama kampanyası ses

Duyarlı dede torununun hayalini gerçekleştirdi

Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği tarafından başarı ile yürütülen “Sen İstersen Ayaklanırım” plastik şişe kapağı toplama kampanyası ses getirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde engelli torununa tekerlekli sandalye alabilmek ve tüm engellilere destek olabilmek için çarşı ortasına açtığı kapak toplama tezgahı ile ses getiren dede Ahmet Özyakar’ın emekleri boşa çıkmadı.

İlçenin Şeyhmüftü Mahallesi Camii Sokak girişinde açtığı meyve tezgahından geçimini sağlayan Ahmet Özyakar (55), doğuştan engelli olan ve yürüyemeyen torununa tekerlekli sandalye alabilmek için meyve tezgahlarının yanına koyduğu kasalarda plastik şişe kapağı toplamaya başlamıştı. Torunu Sevginur Tutan’ın (7), doğuştan engelli olduğunu ve tekerlekli sandalyesi olmadığı için bebek arabasında gezdirdiğini söyleyen Özyakar, topladığı kapaklarla hem torununun hem de ilçedeki diğer engelli vatandaşların tekerlekli sandalyeye kavuşmasına yardımcı olmak istediği ifade etmişti. Belediyemiz internet sitesi, yerel ve ulusal gazetelerde çıkan haberlerin ardından ismini vermek istemeyen Bursalı yardımsever bir hanımefendi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner ile irtibata geçerek minik Sevginur’un hayalini gerçekleştirdi. Özel olarak Sevginur için yaptırılan tekerlekli sandalyeyi duyarlı vatandaştan teslim alan Laçiner, bizzat evlerine giderek minik Sevginur’a sandalyesini teslim etti.
7 yaşındaki doğuştan engeli Sevginur Tutan, başta duyarlı vatandaşımız olmak üzere Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği’nin ve dedesi ile ailesinin özverisi sayesinde artık bebek arabasında değil kendi özel sandalyesinde gezecek.