Dursun, şampiyonluğa koştu

07-05-2013 Belediye Spor’un başarılı atleti Tanzer Dursun, İznik Ultra Maratonu’nda büyük bir başarıya imza atarak, 80 km.’lik parkuru birincilikle bitirdi. Türkiye'nin en

Dursun, şampiyonluğa koştu

Mustafakemalpaşa Belediye Spor’un başarılı atleti Tanzer Dursun, İznik Ultra Maratonu’nda büyük bir başarıya imza atarak, 80 km.’lik parkuru birincilikle bitirdi. Türkiye'nin en büyük ultra maraton organizasyonu olan, İznik Ultra Maratonu;  130 km, 75 km, 42km ve 10 km yarışları ve Ultra Maraton Fuarı ile bu yıl renkli bir koşu şenliğine dönüştü. İznik ve Orhangazi Belediyelerinin desteğiyle, Macera Akademisi tarafından düzenlenen Ultra Maraton’da İznik’in eşsiz doğasında iki gün boyunca süren 4 ayrı yarış, atletlere hem zorlu hem de keyifli bir macera yaşattı. Asics sponsorluğundaki İznik Ultra Maratonu’nda diğer koşulardan farklı olarak koşucular çantalarında toplam 3kg bulan; su,  gıda malzemesi ve acil durum battaniyesi gibi ihtiyaçlarını yarışma süresince yanlarında taşıdılar. İznik’in inişli çıkışlı, eşsiz dağ parkurlarında, zeytin bahçelerinde ve İznik Gölü kenarında devam eden yarış,  atletlerin rakiplerinden çok doğayla mücadelesiyle geçti. Mustafakemalpaşa Belediye Spor Atleti Tanzer Dursun, 80 km.’lik parkurda 8 saat 13 dakikalık derecesiyle şampiyonluğa ulaştı. Belediye Spor’un diğer atleti Mehmet Sarıoğulları ise 9 saat 59 dakika ile parkuru 15.sırada tamamladı.