Dünya Kadınlar Günü kutlandı

11-03-2013 Mart Dünya Kadınlar Günü, Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladı. Heykel Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törene; Belediye Başkanı

Dünya Kadınlar Günü kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladı. Heykel Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törene; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, belediye meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türk kadının bugüne kadar geçirdiği tarihsel süreçte, annelik, fedakârlık ve sabır gibi ulvi değerleri tarihin her sahnesinde eşsiz bir şekilde gösterdiğine dikkat çekti. Çalışma ve sosyal hayatta kadının yerinin yadsınamaz olduğuna dikkat çeken Başkan Kurtulan; “ Türk toplumunun her günü 8 Mart’tır. Biz bugün sahip olduğumuz bütün güzelliklerin kadınlarımızın eliyle geldiğini bilen, en kutsal değerin ‘annelik’ olduğuna inanan bir kültüre sahibiz. Dünya’daki bütün güzelliklerin oluşumunda en büyük emeği veren kadınlarımızın bir toplumda en iyi noktaya gelmesi, o toplumun çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması anlamına gelmektedir.  Türk toplumunu ileriye götürecek bütün projelerde kadınlarımızın imzasının olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sanatta, ekonomide, siyasette, üretimin var olduğu her yerde insan hayatına değer katan çalışmalarda kadınlarımıza ihtiyacımız büyüktür. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, Türk ve dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum” dedi. Başkan Kurtulan, törenin ardından Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde çalışan bayan personeliyle öğle yemeğinde bir araya geldi.   Başkan Kurtulan’dan ev ziyaretleri   Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Mustafakemalpaşalı kadınları unutmadı. Eşi Necibe Kurtulan’la birlikte ev ziyaretleri yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sohbet ettiği kadınlara karanfil dağıtarak, isteklerini dinledi. Kadın elinin değmediği hiçbir yerde güzelliğinde olmadığını dile getiren Başkan Kurtulan; “ Sizler bizim güzel geçmişimiz, geleceği aydınlatacak ışığımızsınız. Biz de sizin birere evladınızız. Sizlerin hayır dualarıyla ayakta durmayı başarıyoruz” dedi. Uğur Böceği Kültür Merkezleri’ni de ziyaret eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kurslara katılan kadınların bu özel gününü kutlarken, kurs çalışmaları hakkında bilgiler aldı.