Dünya çocukları minderde buluşacak

19-04-2010 Belediyesi’nin düzenlediği “23 Nisan 2. Uluslararası Dünya Çocuk Bayramı Spor Loto Serbest Güreş Şampiyonası” 22 Nisan’da start alacak. 22-23 Nisan tarihleri

Dünya çocukları minderde buluşacak

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği “23 Nisan 2. Uluslararası Dünya Çocuk Bayramı Spor Loto Serbest Güreş Şampiyonası” 22 Nisan’da start alacak.

22-23 Nisan tarihleri arasında ilçe kapalı spor salonunda gerçekleştirilecek olan şampiyonaya; Rusya, Makedonya, Gürcistan, Bulgaristan, Romanya Güreş Takımları ile Türkiye’yi temsilen Bursa Takımları ve Mustafakemalpaşa Belediyespor Güreş Takımı katılacak. 10 sıklette yapılacak olan müsabakalarda sporcular sırasıyla; 32 kg.-35 kg.-38 kg.-42 kg.-47 kg.-53 kg.-59 kg.-66 kg-73kg. ve 85 kg’da yarışacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenlikleri kapsamında ilçemizde düzenlenecek olan şampiyona ile ilgili bilgi veren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “23 Nisan Serbest Güreş Dünya Çocuk Şampiyonasının bu yıl ikincisini ilçemizde gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Şampiyonaya katılacak 5 ülkenin yanı sıra Türkiye’yi temsilen Bursa takımları ve Mustafakemalpaşa Belediyespor Güreş takımımız da karşılaşmalarda yer alacak. Sporun kardeşlik duygusuyla dünya çocuklarını bir araya getireceği şampiyonada tüm sporcularımıza başarılar diliyor ve ilçe halkımızı da şampiyonaya davet ediyorum” dedi.

22 Nisan Perşembe günü başlayacak olan şampiyonaya katılacak sporcular, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek olan törende de yer alacak. Tören sonrası ilçe kapalı spor Salonu’nda gerçekleştirilecek final maçları ve ödül töreniyle şampiyona sona erecek.