Dünya Çevre Günü’nde renkli kutlama

05-06-2014 Belediyesi’nin temiz bir çevre için duyarlılık oluşturmak hedefiyle her yıl düzenlediği 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri, bu yıl da

Dünya Çevre Günü’nde renkli kutlama

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin temiz bir çevre için duyarlılık oluşturmak hedefiyle her yıl düzenlediği 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri, bu yıl da renkli aktivitelerle kutlandı. Çevre kirliliğine ve doğal kaynakların tükenebileceğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikler, ‘Dünya Çevre Günü Yürüyüşü’ ile başladı. Etibank Parkı’ndan saat10.00’da başlayan yürüyüşe; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Temizlik İşleri Müdür Vekili Sedat Sevim, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli hizmet araçlarıyla birlikte katıldı. Renkli yürüyüşte öğrenciler taşıdıkları pankartlarla ‘temiz çevre’ mesajı verdi.   ‘Temiz bir çevrenin önceliği eğitim’   5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Adnan Menderes Meydanı’ndaki törende konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, çevre bilincinin dayanağının eğitim ve kültür olduğunu söylerken, çocuklara bu bilinci kazandırmak için aile ve öğretmenlere sorumluluklar düştüğünü belirtti. 1972 yılından bu yana kutlanan etkinliğe Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak sahip çıktıklarını dile getiren Başkan Kurtulan; “ Yaşamımızın en değerli unsuru sağlıktır. Sağlıklı bir insan olarak yaşamak ise temiz bir çevre, su, hava ve toprakla mümkündür. İnsan bu dünyada bir misafirdir. Yaşadığımız çevrenin değerini bilmeli, genç kuşaklara da doğa korumacılığını aşılamalıyız. Çevre bir eğitim meselesidir. Bunu toplumun bütün katmanlarıyla gerçekleştirmeliyiz. Bütün canlıların hayatını yaşadığı bu tabiat parçası içerisinde daha güzel, daha yaşanılabilir ve paylaştıkça artacak güzellikleri ortaya çıkaracak bir çevre anlayışının gerçekleştirilebilmesi hepimizin görevidir”  dedi. Temizlik İşleri Müdür Vekili Sedat Sevim’de çevre sorunlarının toplumsal bir anlayışın oluşmasıyla önlenebileceğini söyleyerek, herkesin bu konuda duyarlı olmasının önemine vurgu yaptı.   Eko Okullara plaket   Eko Okullar programına dâhil olan Mustafakemalpaşa’daki ilköğretim okulu öğrencilerinin çeşitli gösterilerine sahne olan etkinliklerde ‘Çevre Andı’ hep birlikte okundu. Başkan Sadi Kurtulan’da çevre bilincinin sağlanmasına yönelik ortaya koydukları katılımcı yaklaşımlarından dolayı okullara plaket verdi.