Downhill heyecanı başladı

18-04-2014 Belediyesi tarafından düzenlenen Downhill Bisiklet Festivali (Dağ Parkuru İniş), 300 sporcunun katılımıyla başladı. Bisiklet turizminin etkin ve yenilikçi yöntemlerle tanıtılması için Türkiye’deki

Downhill heyecanı başladı

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Downhill Bisiklet Festivali (Dağ Parkuru İniş), 300 sporcunun katılımıyla başladı. Bisiklet turizminin etkin ve yenilikçi yöntemlerle tanıtılması için Türkiye’deki ilk ciddi adımları atan Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen ‘Dört Mevsim Bisiklet Turizmi’nin finali olan Downhill Bisiklet Festivali’nin startını verdi. Adnan Menderes Meydanı’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 3 gün sürecek olan festivalin heyecanını yaşadıklarını söyledi.   ‘Bisiklet turizminde marka olacağız’   Bisiklet festivali ile Mustafakemalpaşa’da yeni bir turizm hamlesi başlattıklarını belirten Başkan Sadi Kurtulan, 35 km’lik profesyonel bir parkurun dağ bisikletçilerinin etkinliklerine ev sahipliği yapacağını dile getirdi. Başkan Kurtulan; “ Türkiye’nin ilk ve tek resmi onaylı Dağ Bisikleti İniş Parkuru’nu Mustafakemalpaşa’ya kazandırarak büyük bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Downhill Bisiklet Festivali ile Mustafakemalpaşa’nın eşsiz doğası keşfedilecek ve turizm olanakları yerel kalkınmaya güç katacaktır. Bisiklet turizminin gelişimi için attığımız bu adımın gelecekte daha da büyüyeceğine inanıyorum.  Ulusal ve uluslar arası yarışmalara ev sahipliği yapan bisiklet turizminde marka olmuş bir Mustafakemalpaşa hedefliyoruz. Downhill Bisiklet Festivali’ni katılan sporcularımıza başarılar diliyor, iştirakçi ve destekçilerimize teşekkür ediyorum” dedi.   ‘Bisiklet dünyası kazanacak’   Mustafakemalpaşa’da bisiklet turizminin altyapısının atıldığını söyleyen Türkiye Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz ise keşfedilebilir doğanın bisikletçiler için büyük bir zenginlik olduğunu belirtti. Suyabatmaz; “ Bisiklet hayattır. 7’den 70’e herkesi bisiklet kullanımına teşvik etmeliyiz. Downhill Bisiklet Festivali’de bu yönde atılmış eşsiz bir adım. Bunun için başta Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan’a ve bu festivali bisiklet dünyasına kazandırarak önemli bir eksikliği gideren herkese teşekkür ediyorum” dedi.   İlk pedal Başkan Kurtulan’dan   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın ilk pedala basmasıyla başlayan Downhill Bisiklet Festivali’nin açılışında tüm bisikletliler şehir turu attı. Tümbüldek Kaplıcaları’ndaki ilk gün etkinliğinde ise Mehter Takımı ve Halk Oyunları gösterileri sahnelenirken, downhill filmleri sergilendi. Mustafakemalpaşa Belediyesi Downhill Bisiklet Festivali’nin finali, 20 Nisan 2014 Pazar yapılacak.