Downhill Festivali nefes kesti

21-04-2014 Belediyesi ve BEBKA’nın (Bursa, Bilecik ve Eskişehir Kalkınma Ajansı) ortaklaşa yürüttüğü Downhill Bisiklet Festivali, Türkiye’nin dört bir yanından gelen bisiklet

Downhill Festivali nefes kesti

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve BEBKA’nın (Bursa, Bilecik ve Eskişehir Kalkınma Ajansı) ortaklaşa yürüttüğü Downhill Bisiklet Festivali, Türkiye’nin dört bir yanından gelen bisiklet sevdalılarının katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye'nin ilk ve tek Downhill Festivali olma özelliğini taşıyan organizasyon, Tümbüldek Kaplıcaları, Suuçtu Mevkii ve Elmagediği İstasyonu'nu kapsayan parkurda yapıldı.   ‘Bisiklet kültürü gelişecek’   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Tümbüldek Kaplıcaları'nda düzenlenen festivalde yaptığı konuşmada, doğa turizmi içerisinde bisiklet turizmini geliştirmek, bisikletin bir ulaşım türü olarak benimsenmesini sağlamak, bisiklet güvenliğini öne çıkartarak bisiklet kültürünü geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam ettiklerini söyledi. Türkiye'de güzel bir organizasyonun ilkini yaşadıklarını belirten Başkan Kurtulan; “ Hem Mustafakemalpaşa’nın eşsiz doğasını; şelalerini, ormanlarını birlikte keşfedeceğiz, hem de dağ bisikleti heyecanını Türkiye’ye tanıtacağız. Mustafakemalpaşa'nın bütün bu doğal güzelliklerini keşfetmeye gelen sporculara teşekkür ediyorum” dedi.   ‘Parkura sahip çıkacağız’   Bisiklet turizmini geliştirmek ve kültürünü yaymak adına Downhill Mustafakemalpaşa Festivali'nin ciddi bir atılım olduğunu dile getiren Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz’da; “ Çok keyifli bir festivali hep birlikte yaşıyoruz. Gelecekte bölgenin ulusal parkurlara dönüştürülmesini amaçlıyoruz. Parkurun, hem ulusal hem uluslararası anlamda da bisiklet turizmine açılmasını hedefliyoruz. Bu konudaki ilk adımı çok başarılı buluyorum. Hobimizi bu eşsiz güzellikleri içinde doğaya saygılı bir biçimde icra ettik” ifadelerini kullandı.   Zorlu parkurda heyecanlı sürüş   Ülkede henüz yeni tanınan spor dalının ilk adımı olarak hedeflenen Downhill Bisiklet Festivali’ne 350 profesyonel sporcu katıldı. Sporcular, 35 kilometreden oluşan zorlu parkurda yağmurlu havaya rağmen profesyonel sürüşleriyle heyecanlı bir festivale imza attı. Bisikletçiler, görsel güzelliğiyle bilinen Suuçtu Şelalesi'nin mesire alanında verilen yemek molasının ardından başlangıç ve bitiş noktası olan Tümbüldek Kaplıcaları’na gelerek parkuru tamamladı. Müzisyen Okay Temiz verdiği konserle festivale renk katarken, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.