Geri Dön

Doğalgaz Merkez Çalışmalarına Start Verildi

04-08-2010 aylarında yaşanan hava kirliliğin önlenmesi ve ilçemizi doğalgaza kavuşturmak adına Belediyemiz ve Ovagaz firmasının ortaklaşa başlattığı Ovagaz birinci yatırım planı

Doğalgaz Merkez Çalışmalarına Start Verildi

04-08-2010 aylarında yaşanan hava kirliliğin önlenmesi ve ilçemizi doğalgaza kavuşturmak adına Belediyemiz ve Ovagaz firmasının ortaklaşa başlattığı Ovagaz birinci yatırım planı

Kış aylarında yaşanan hava kirliliğin önlenmesi ve ilçemizi doğalgaza kavuşturmak adına Belediyemiz ve Ovagaz firmasının ortaklaşa başlattığı Ovagaz birinci yatırım planı çalışmalarına bugün düzenlenen törenle start verildi.

15 Nisan 2009 Çarşamba günü saat 14:00’te 14 Eylül Bulvarı’nda gerçekleştirilen törene; İlçe Kaymakamı Adem Saçan, Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan, İlçe Emniyet Müdürü İskender Çalışır, Ovagaz Genel Müdürü Serdar Delibalta, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Orhan Tezsezen, PTT Müdürü Burhan Tuncel, Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Eren, İlçe Spor Müdürü Emin Turhan,Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Atilla Taşören, Muhtarlar, Belediye Meclis Üyeleri, Daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Ovagaz birinci yatırım programı açılış konuşmasını yapan Başkanımız Sadi Kurtulan “ Çağdaşlığın nimetlerinden yararlanmak herkesin hakkıdır. Barınma insanoğlu için ihtiyaçsa ısınmakta barınma kadar önemli bir ihtiyaçtır. Günümüz koşullarında doğalgazla tanışmak ve doğalgazdan yararlanmak herkesin hakkıdır. Kullanım kolaylığı sağlayan doğalgaz diğer ısınma araçlarıyla karşılaştırıldığında şuan daha ekonomik duruma gelmektedir. Yaşanan hava kirliliği ile günümüzde hastalıklar giderek artmaktadır. Temiz bir hava solumak herkesin hakkıdır ve gelecekte bu hizmetten yararlanmak için daha çok çalışacağız. İlk olarak hava kirliliğinin yoğun yaşandığı Saklıkent ve Sırmalar mevkiinde başlattığımız çalışmalar program çerçevesinde tüm ilçemizde gerçekleştirilecektir. Halkımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Sözü devralan Kaymakam Adem Saçan “ Daha önce Yunusemre de başlatmış olduğumuz ilk kazmayla birlikte bizim programımıza göre kısa sürede ilçemizin her noktasına doğalgazın gelmesini umut ediyorduk. Ancak bu yapımcı şirketten aldığımız bilgilere göre yaşanan fiyat artışları ve donanımın ailelere ek masraflar getirmesi doğalgaza olan cazibeyi olumsuz yönde etkiliyor. Bu durum doğalgaz firmalarının temposunu da zayıflatıyor. Fakat bir süre sonra doğalgaz fiyatlarında indirime gidilecektir. Bu da doğalgaz kullanımına yönelik cazibeyi arttıracaktır. Mustafakemalpaşa hava kirliliği açısından risk altındadır. Doğalgaz mutlaka devlet kurumlarına ve evlere girmelidir. Bu çağdaş ürünü geleceğimiz açısından kullanmalıyız.”diye konuştu.

Doğalgaz çalışmaları sırasında ortaya çıkan ulaşım sorununa da dikkat çeken Saçan; “ Yapım işini yürüten şirket sıkıntılar konusunda duyarlı olmalıdır.” uyarısında bulundu. Tören sonunda İlçe Müftüsü Ahmet Alınmaz’ın yaptığı duanın ardından kurban kesilerek, yeni doğalgaz hattı yapım çalışmaları başlatıldı.