Geri Dön

Dere Mahalle'ye 600 kişilik cami

08-02-2017 Mustafakemalpaşa Dere ve Yeni Dere Mahallesi'nde yapımı planlanan Cami ve Dini Külliye Projesi'ne yönelik ilk adım atıldı.

Dere Mahalle'ye 600 kişilik cami

08-02-2017 Mustafakemalpaşa Dere ve Yeni Dere Mahallesi'nde yapımı planlanan Cami ve Dini Külliye Projesi'ne yönelik ilk adım atıldı.

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı öncülüğünde Belediye Başkanlığı, Müftülük ve Bursa Roman Dernekleri Federasyon Başkanlığı'nın işbirliği ile yapılacak cami ve külliyenin inşaatı için ilk kazma vuruldu.

Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Emniyet Müdürü Erol Turan, Müftü Musa Uzun, Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Rahmi Tura, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı törenle 600 kişilik caminin inşaatı başladı.

 

'İhtiyaç karşılanacak'

 

Törende konuşan Kaymakam Mustafa Masatlı, Cami ve Dini Külliye Projesi ile Roman vatandaşların sosyal, kültürel, eğitim ve dini alanda ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne ait 1.582 m2'lik boş arazinin Hazine'ye devrinin ardından Cami ve Külliye Projesi için Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edildiğini belirten Kaymakam Masatlı; " Devamında zemin etüdü ve proje çalışmaları tamamlanmış ve ruhsat işlemleri bitmiştir. Proje kapsamında 600 kişilik cami, şadırvan, gasil hane, morg, bayan-erkek duş ve tuvaletleri, Kuran Kursları ve toplantı salonu yapılacaktır. Müftülük ve Roman yöneticilerden oluşan Dere Mahalle Dini Külliye Yapma ve Yaşatma Derneği de kuruldu. Cami ve Dini Külliye Projesi'ni en kısa zamanda tamamlayarak hizmete sunacağız " dedi.

 

Hafriyat dualara başladı

 

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise Dere ve Yeni Dere Mahallesi'nin ibadetlerinin yanı sıra sosyal ihtiyaçlarının da karşılanacağı güzel bir mabede kavuşacağını belirtti.

Başkan Kurtulan; " Camilerimiz, millet bilincini oluşturan en önemli kilometre taşlarının başında geliyor. Bu güzel eserin yapımına destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Müftü Musa Uzun'un yaptığı duanın ardından cami inşaatı için hafriyat çalışmalarına başlandı.