Damacılar şampiyonada madalya arayacak

22-06-2012 Dama sporunun yaygınlaştırılmasına düzenlediği uluslararası turnuvalarla öncülük eden Mustafakemalpaşa Belediyespor Dama Takımı, Gaziantep Şehit Kamil Belediyesi’nin davetlisi olarak, Türkiye Dama

Damacılar şampiyonada madalya arayacak

Dama sporunun yaygınlaştırılmasına düzenlediği uluslararası turnuvalarla öncülük eden Mustafakemalpaşa Belediyespor Dama Takımı, Gaziantep Şehit Kamil Belediyesi’nin davetlisi olarak, Türkiye Dama Şampiyonası’na katılmak üzere bu kente gitti.

Gaziantep Şehit Kamil Belediyesi ve Gaziantep Dama Derneği’nin organize ettiği Türkiye Dama Şampiyonası, 22-24 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Bu yıl 7.’sinin gerçekleştirileceği geleneksel şampiyonaya davet edilen Mustafakemalpaşa Belediyespor’un lisanslı damacıları, İstanbul, İzmir ve Balıkesir’den gelen damacılarla birlikte Gaziantep’e gitti.

Türkiye Şampiyonası’nda madalya arayacak olan 25 kişilik damacı kafilesini uğurlayan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, usta sporculardan derece beklediklerini söyledi.

Mustafakemalpaşa’yı temsil edecek olan damacılara başarılar dileyen Başkan Kurtulan, dama ve satranç gibi geleneksel zihin sporlarına sahip çıkılmasının önemine dikkat çekerek; “ Dama’nın ‘Kırkpınar’ı olarak anılan Uluslar Arası Dama Şampiyonası’nın bu yıl 13.’sünü gerçekleştirmek için hazırlıklarımız başladı. Milli kültürümüzün önemli bir parçası olan dama sporuna sahip çıkarak, gelecek nesillere taşımaya devam edeceğiz. Tüm dama severleri, şimdiden Mustafakemalpaşa’da 31 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde Mustafakemalpaşa’da düzenlenecek şampiyonaya bekliyoruz” dedi.

.