Geri Dön

Damacılar 12. Kez Mustafakemalpaşa’da

09-09-2011 Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 12’ncisi düzenlenen  ‘Uluslararası Dama Şampiyonası’ düzenlenen açılış töreni ile başladı.        İlçe Merkez Kapalı

Damacılar 12. Kez Mustafakemalpaşa’da

09-09-2011 Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 12’ncisi düzenlenen  ‘Uluslararası Dama Şampiyonası’ düzenlenen açılış töreni ile başladı.        İlçe Merkez Kapalı

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 12’ncisi düzenlenen  ‘Uluslararası Dama Şampiyonası’ düzenlenen açılış töreni ile başladı.    
   İlçe Merkez Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleştirilen şampiyonanın açılış törenine; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan , İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Özdemir,Emniyet Müdürü Kemalettin Akbaba, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Murat Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Meclis Üyeleri, Dama Onur Kurulu Başkanı Kemal Demirbaş, dama severler ve sporcular katıldı.
 
    Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sadece damayı değil, bu güne kadar gün yüzüne çıkarılmamış ancak eskilerimizin oynadığı oyunları tekrar gündeme getirip, bir zihin olimpiyatı şeklinde bunu geleceğe taşımanın  en büyük görevleri arasında olduğunu belirterek “ Geçmişe söz geçirmemiz, geleceğe hakim olmamız şuanda mümkün değil. Gelecekte bir güzellik istiyorsak geçmişin güzelliklerini geleceğe taşımak idarecilerin, yerel yöneticilerin olduğu kadar o geçmişin güzelliklerini hisseden, tanıyan ve yaşayanlarında görevi olduğuna inanıyorum. Dama insanlık tarihinde bir kültürdür. Bu kültüre sahip çıkan, bu güzelliği geleceğin gençleri ile buluşturmak isteyen ve bu konuda gayret sarf eden bizler, 12 yıldır bu işi beraber götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ben öncelikle bu organizasyonun başlatılmasında emeği geçen sayın başkanım Hayri Öztetikler’e ilçem ve sizin adınıza teşekkür ediyorum. Güzellikler devam ettirilirse güzel. Kim yaparsa yapsın, o güzelliği siz daha güzel yapabiliyorsanız ve gelecek nesillere bunu aktarabiliyorsanız, bu herhalde bizler için en önemli görevlerden birisi olsa gerek. Bu vesile ile 12 yıldır bu işi yürüten cefakar arkadaşlarımıza ve şampiyonamızın sponsorlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.  
 
    Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın ardından söz alan Dama Onur Kurulu Başkanı Kemal Demirbaş’ta dama sporuna katkılarından dolayı Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne teşekkür etti.
   
    Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sporcuların yanı sıra, Lübnan, Suriye, Kuveyt, Ürdün ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de sporcuların katıldığı şampiyona 3 gün sürecek ve 11 Eylül 2011 Pazar günü saat 15.00’te gerçekleştirilecek olan final maçlarının ardından, ödül töreni ile sona erecek.
 
.
.
.