Geri Dön

Dama Takımı’ndan madalyalara ambargo

27-02-2010 Tripoli Belediyesi tarafından düzenlenen ve 5 gün süren Avrupa–Asya Dama Turnuvası’nda Mustafakemalpaşa Belediyesi Dama Takımı, tüm madalyaları topladı. Mustafakemalpaşa Belediyesi Dama

Dama Takımı’ndan madalyalara ambargo

27-02-2010 Tripoli Belediyesi tarafından düzenlenen ve 5 gün süren Avrupa–Asya Dama Turnuvası’nda Mustafakemalpaşa Belediyesi Dama Takımı, tüm madalyaları topladı. Mustafakemalpaşa Belediyesi Dama

Lübnan’da Tripoli Belediyesi tarafından düzenlenen ve 5 gün süren Avrupa–Asya Dama Turnuvası’nda Mustafakemalpaşa Belediyesi Dama Takımı, tüm madalyaları topladı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Dama Takımı oyuncuları Lübnan’da yapılan turnuvada dereceleri kimseye kaptırmadı. Mustafakemalpaşa’da 10 yıldan beri gerçekleştirilen ve Uluslararası boyutta her yıl yapılan şampiyonalara katılan Lübnan, Ocak ayı sonunda Tripoli Belediyesi’nin düzenlediği turnuvaya Mustafakemalpaşa Belediyesi Dama Takımını özel olarak davet etti. Mustafakemalpaşa Dama Şampiyonası sonuçlarının ‘Türkiye Dama Şampiyonası’ sonuçları olarak kabul görmesine bağlı olarak böylesine bir davet geçekleştiği belirtilirken, şampiyon damacılar Mürşit Ersöz, Ramazan Akçagün, Mesut Gencer, Faik Yıldız ile Mustafa Keser, Hayri Çakır ve Kafile Başkanı olarak Ahmet Ülkü, ülkemizi temsilen şampiyonaya katıldılar.

BÜYÜK BAŞARI Tripoli Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonda, ülkelerin üst düzey damacılarının davet edildiği şampiyona 5 gün boyunca birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu. Suriye, Kuveyt, Lübnan, Ürdün ve Türk damacıların katıldığı turnuvada; Mustafakemalpaşa Belediyesi Dama Takımı, büyük üstünlük göstererek takım halinde şampiyonluğu elde ettiler. Ferdi klasmanda ise İstanbul Bölgesi’nden Faik Yıldız birinci, Aydın’dan Mesut Gencer ikinci, İzmir’den Ramazan Akçagün üçüncü ve Murşit Ersöz de dördüncü oldular. Türk damacıların bütün dereceleri toplaması ve hep birlikte kürsüye çıkması büyük bir gurur kaynağı oldu.

BAŞKAN KURTULAN’A PLAKET GÖNDERİLDİ Dereceye girenlere ödülleri dışında, Tripoli Belediye Başkanı tarafından plaket ve hediyeler verilirken, turnuva sonrasında da ülkenin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi. Uluslararası Dama organizasyonları Onur Kurulu Üyesi Ahmet Ülkü, “Şampiyona boyunca son derece yakın ilgi ve konukseverlik gördük. Tripoli Belediye Başkanı bizlerle yakından ilgilendi ve Başkanımız Sayın Sadi Kurtulan’a iletilmek üzere plaket verdi. Lübnan TV’si ve yazılı basını da müsabakalara büyük ilgi gösterdi. Bizlerle röportaj yaptılar ve kendilerine ilçemizi anlattık” dedi. Bu arada, şampiyonaya katılan ekipler Mustafakemalpaşa’da 2010 yılında yapılacak olan 11. Uluslar arası Dama Turnuvası’nda buluşmak üzere sözleştiler.