Dama Şampiyonası Final Heyecanıyla Sona Erdi

18-08-2009 Belediyesi 10. Uluslar arası Dama Şampiyonası 16 Ağustos 2009 Pazar günü saat 17:30’da İlçe Merkez Kapalı Pazar yerinde düzenlenen ödül

Dama Şampiyonası Final Heyecanıyla Sona Erdi

Mustafakemalpaşa Belediyesi 10. Uluslar arası Dama Şampiyonası 16 Ağustos 2009 Pazar günü saat 17:30’da İlçe Merkez Kapalı Pazar yerinde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Törene Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Murat Yılmaz, Başkan Yardımcısı Ayhan Dadak, Eski Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, Gençlik ve Spor Müdürü Emin Turhan, Belediye Meclis üyeleri, Daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Turnuva şampiyonalığını 4.kez Aydın’a götüren Mesut Gencer, şampiyonayı birinci olarak tamamlarken, Batman’dan Avni Karanfil ikinci, İstanbul’dan Faik Yıldız üçüncü, Gaziantep’ten Ali Beliler dördüncü, İzmir’den Mahmut Hülagü beşinci oldu.Gençler kategorisinde Melih Güler birinci, Sefa Bakırcı ikinci, Kenan Yıldız üçüncü oldu.

Dama Şampiyonasına destek vererek katkı sağlayan sponsorlara plaket, dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından konuşan belediye başkanı Sadi Kurtulan “ Yurt dışından ve ülkemizin dört köşesinden gelen sizler artık Mustafakemalpaşalısınız. Mustafakemalpaşa sizlerin ikinci evinizdir. Hepimiz aynı gemide yaşıyoruz. Atatürk’ün bıraktığı tek miras çalışmaktır. Gittiğiniz yerlere Mustafakemalpaşa’nın selamını götürün. Bundan sonra yapılacak turnuvalar daha görkemli olacak ve şampiyon olan Kırkpınar Baş Pehlivanı gibi altın kemeri alacak” dedi.

Lübnan’dan gelerek ilçemizde düzenlenen turnuvalara katılan dama ustası Fadi Al Umran ise yaptığı konuşmasında Mustafakemalpaşa yönetimine teşekkür ederek, gelecek yıl Lübnan’da düzenlenecek dama turnuvasına 8 damacıyı davet edeceklerini belirtti.

İlçe Merkez Kapalı Pazar Yerinde 3 gün boyunca oynan Dama Şampiyonası sonuçları aşağıdaki linktedir;

10. Uluslararası Dama Şampiyonası Sonuçları