Geri Dön

Dama'nın Kırkpınarı'nda 'Yıldız'lı final

29-08-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 17.'si düzenlenen Uluslararası Türk Daması Şampiyonası'nda madalyalar sahiplerini buldu.

Dama'nın Kırkpınarı'nda 'Yıldız'lı final

29-08-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 17.'si düzenlenen Uluslararası Türk Daması Şampiyonası'nda madalyalar sahiplerini buldu.

 

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 17.'si düzenlenen Uluslararası Türk Daması Şampiyonası'nda madalyalar sahiplerini buldu.

Yerli ve yabancı 142 damacının katıldığı şampiyonanın birincisi, turnuva tarihinin başarılı damacısı Faik Yıldız oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Türk Daması Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘17. Uluslararası Türk Daması Şampiyonası’ Katlı Pazar Yeri'nde yapılan final maçları ve ödül töreni ile sona erdi.

Türk Daması’nı yaşatmak, tanıtmak ve dünyadaki dama oyuncularını bir araya getirmek amacıyla gerçekleştirilen üç günlük geleneksel şampiyonaya, nefes kesen zekâ mücadelelerine sahne oldu.

9 tur üzerinden yapılan çekişmeli final karşılaşmaları sonucunda dereceye giren damacılar belli oldu.

 

Usta damacı 5. kez kürsüde

 

17. Uluslararası Türk Daması Şampiyonası'nda birinciliği İstanbul'dan Faik Yıldız kazandı.  Usta damacı, bu sonuçla şampiyona tarihinde 5. kez mutlu sona ulaşma başarısını gösterirken büyük para ödülünün de sahibi oldu.

Turnuva'nın ikincisi İzmir'den Mehmet Kardaş, üçüncüsü de yine aynı şehirden Etem Özdene oldu. 

Uluslararası Satranç Kuralları’nın (İsviçre Sistemi) uygulandığı şampiyonda birinci 3.000 TL, ikinci 2.000 TL, üçüncü ise 1.000 TL'lik  para ödülü kazandı.

Dereceye giren damacılar, kupa ve para ödüllerini Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın elinden aldı. 

 

'Dama heyecanını yaşatacağız'

 

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,  yüzyıllar öncesinden günümüze gelen damayı 17yıldır 7'den 70'e her yaştan insana ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Sadi Kurtulan; " Tarihimizi hafızalarımızdan silmeden geleceğe gidiyoruz. Kültürle, sanatla, sporla, medeniyetle kurduğumuz köprüleri geleceğin dünyasına armağan ediyoruz. Gelecek yılın turnuvasını bugünden başlatıyoruz. Kültür elçisi olarak gördüğümüz tüm dama severleri önümüzdeki yıl Mustafakemalpaşa'ya yanlarında üç kişi getirme sözüyle davet ediyorum. Güzellikleri paylaşarak sevinci artan bir milletiz. Bu sevinçler arttıkça dostlarımız sevinecek, düşmanlarımız üzülecek. Bu şampiyona başlamadan iki gün önce tam 37 dönümlük alanda Gençlik Merkezi, Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nin temelini attık. Önümüzdeki yıllarda bu tesislerde dama ustalarını ağırlayacağız. Bu güzellikleri paylaşmada bize en büyük heyecanı veren, benim bu görevlere gelmemem de en büyük amil olan Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Başbakanlığı döneminde huzuruna gittiğimizde 'Mustafakemalpaşa'da değişim ve dönüşümü gerçekleştirmek için seni aday yapıyorum' diyen Cumhurbaşkanımıza  gönülden teşekkürü bir borç biliyorum. Bu değişimi, il ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte Mustafakemalpaşa'da devam ettirmek benim görevimdir. Bu organizasyonun, önümüzdeki yıl daha güzelini yapamaya söz veriyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını ön planda tutarak gerçekleştirdiğimiz şampiyonada mücadele eden sporcularımızı tebrik ediyor, tüm dama severlere ve bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum " dedi.