Geri Dön

Dama’cılar Dama’nın Kırkpınarı’nda buluştu

16-08-2010 Belediyesi’nin düzenlediği 11. Uluslararası Dama Şampiyonası dün başladı. Şampiyona Pazar günü yapılacak olan final müsabakaları ve ödül töreni ile sona

Dama’cılar Dama’nın Kırkpınarı’nda buluştu

16-08-2010 Belediyesi’nin düzenlediği 11. Uluslararası Dama Şampiyonası dün başladı. Şampiyona Pazar günü yapılacak olan final müsabakaları ve ödül töreni ile sona

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 11. Uluslararası Dama Şampiyonası dün başladı. Şampiyona Pazar günü yapılacak olan final müsabakaları ve ödül töreni ile sona erecek.

 

 

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 11’ncisini düzenlediği ‘Uluslararası Dama Şampiyonası’ Katlı Merkez Pazar yerinde başladı. 1 Ağustos Pazar günü yapılacak olan final müsabakaları ve ödül töreni ile sona erecek şampiyonanın ilk gününde 1, 2 v e 3. Tur müsabakaları yapıldı.

Şampiyonanın açılış törenine; Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Vekili Ayhan Dadak, Başkan Yardımcısı Galip Çakmakçı, Dama Onur Kurulu Başkanı Kemal Demirbaş, Damaseverler ve sporcular katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Ayhan Dadak, Belediyeler Birliği’nin 2009 yılında ‘Dama’nın Kırkpınarı’ projesine birincilik ödülü vermesiyle daha da motive olduklarını belirterek, “Geleneksel hale gelen ve 10 yıldır devam eden dama şampiyonasının bu yıl 11’ncisini yine sizlerle birlikte gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu organizasyona emeği geçen herkese sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Belediyemizin katkılarıyla damayı her geçen yıl biraz daha güçlendirerek sizlerin karşısına çıkıyoruz. Bundan sonra da bu tür organizasyonlar artarak devam edecektir. Üç gün boyunca gerçekleştirilecek olan şampiyonada yarışacak olan tüm dama severlere başarılar diliyorum” dedi.

Dama Onur Kurulu Başkanı Kemal Demirbaş da Dama sporuna katkılarından dolayı Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne teşekkür etti.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sporcuların yanı sıra, Lübnan, Suriye, Kuveyt, Ürdün ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de sporcuların katıldığı şampiyonada bugün 4,5,6 ve 7. Tur müsabakaları yapılacak.

Şampiyonada dereceye giren sporculara kupa verilirken, ilk 4 sırayı alacak olan sporculara tam, yarım ve çeyrek altın hediye edilecek.