Dama’cılar buluşuyor

16-08-2010 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 11. Uluslararası Dama Şampiyonası 30-31 Temmuz ve 1 Ağustos’ta yapılacak.             Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin geleneksel hale getird

Dama’cılar buluşuyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 11’ncisi düzenlenecek olan ‘Uluslararası Dama Şampiyonası’ 30 Temmuz Cuma günü başlıyor. Şampiyona 1 Ağustos Pazar günü yapılacak olan finaller ve ödül töreni ile sona erecek.

Unutulmaya yüz tutmuş, Türk kültürü içerisinde önemli bir yere sahip olan Dama’nın tekrar sevdirilmesinin amaçlandığı şampiyonaya bu yıl Türkiye’nin çeşitli illerinden gelecek sporcuların yanı sıra, Lübnan, Suriye, Kuveyt, Ürdün ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de katılım gerçekleşecek. Katlı Merkez Pazar yerinde yapılacak olan şampiyonada dereceye girenlere kupa, ilk 4 sırayı alacak olan sporculara tam, yarım ve çeyrek altın hediye edilecek.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Belediyeler Birliği’nin 2009 yılında yaptığı “Örnek Belediyecilik Proje Yarışması”nda ‘Damanın Kırkpınarı’ isimli proje ile birincilik elde ederken, düzenlenen şampiyonada ilk 4’e giren sporcuların Uluslararası turnuvalara davet edilmesi de şampiyonanın önemini ortaya koyuyor.

11. Uluslararası Dama Şampiyonası 30 Temmuz Cuma günü saat 11.00’de yapılacak olan açılış töreni ile start alacak ve ilk gün müsabakaları saat 14.00’te başlayacak. 31 Temmuz’da ise müsabakalar saat 10.00’da başlayacak ve akşam saat 19.00’a kadar sürecek. Şampiyonanın son gününde ise müsabakalar yine saat 10.00’da başlayacak ve saat 12.00’de şampiyonaya katılan sporculara Suuçtu gezisi düzenlenecek. Turnuvanın final maçları ise saat 15.00’de başlayacak ve ardından ödül töreni ile şampiyona sona erecek.