Geri Dön

Cumhuriyetimiz 86 yaşında

30-10-2009 86.yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlandı. 28 Ekim 2009 Çarşamba günü saat:13:00’te Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile

Cumhuriyetimiz 86 yaşında

30-10-2009 86.yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlandı. 28 Ekim 2009 Çarşamba günü saat:13:00’te Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile

Cumhuriyetimizin 86.yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlandı.

28 Ekim 2009 Çarşamba günü saat:13:00’te Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlama, 29 Ekim 2009 Perşembe günü saat :10:00’da ilçe stadyumunda düzenlenen törenle devam etti.

Törene İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, Askerlik Şube Başkanı Ahmet Meydan, Emniyet Müdürü Zafer Ersin katıldı.

Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal törene katılan okulların, protokol ve halkın bayramını kutladı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma ilçe Kaymakamı Kazım Karabulut tarafından yapıldı. Mustafakemalpaşa Ticaret Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nden şiir yarışmasında 1.olan öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından çeşitli okul gruplarının folklor gösterileri yer aldı. Program daha sonra Belediyespor karatecilerinden Davut Kaplan ve Belediyespor antrenörü Necip Kaplan ’ın gösterisiyle devam etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde önceki günlerde gerçekleştirilen Cumhuriyet Kupası, atletizm yarışması ile şiir yarışması, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere kupa ve ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Program Mustafakemalpaşa Lisesi Milli Eğitim Bandosu eşliğinde resmigeçit töreni ile sona erdi.