Cumhuriyet’in 90. yıl coşkusu

30-10-2013 Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşun 90. yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhurluk Alanı’nda yapılan kutlama törenine; Kaymakam Kazım

Cumhuriyet’in 90. yıl coşkusu

Mustafakemalpaşa’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşun 90. yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhurluk Alanı’nda yapılan kutlama törenine; Kaymakam Kazım Karabulut, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Meydan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kayıngül, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal ile birlikte törene katılan okulların, protokolün ve halkın bayramını kutlamasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı coşkusu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla devam etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nun kendi sesinden dinletilmesinin ardından Kaymakam Kazım Karabulut, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrenciler tarafından şiirler okunarak, folklor gösterilerinin sergilendiği törende daha sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen atletizm, resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında derecelere giren okul ve öğrencilere ödülleri verildi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları resmigeçit töreni ile sona ererken, akşam ise Fener Alayı gerçekleştirildi.