Cumhuriyet Bayramı törenlerinde buruk kutlama

31-10-2011      Van’da yaşanan deprem nedeniyle alınan karar gereği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı çerçevesinde yapılacak olan resmi geçit töreni

Cumhuriyet Bayramı törenlerinde buruk kutlama

Van’da yaşanan deprem nedeniyle alınan karar gereği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı çerçevesinde yapılacak olan resmi geçit töreni dahil tüm etkinlikler, Başbakanlık Genelgesi ile iptal edildi.

İlçede Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde hazırlanan program Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde açılan sergi ile başladı. İlköğretim okulu 1. ve 5. Sınıf öğrencileri tarafından yapılan“ Cumhuriyet” konulu resim yarışmasında dereceye giren resimler sergilendi.

Sergi açılışına ilçe Kaymakamı Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Emniyet Müdürü Kemalettin Akbaba, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, Okul Müdürleri,  öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Program daha sonra Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile devam etti. Kutlama etkinliklerinin iptal edildiği Cumhuriyet Bayramı programı hükümet konağında düzenlenen tebligat programı ile sona erdi.

.